Problem z zapalaniem cbr 600 F4
• Strona 1 z 1
Witam,
mam taki problem, ponieważ kupiłem Hondę CBR 600 niedawno i dopóki nie zrobiło się zimno wszystko elegancko chodziło tzn zapalało. Po nocy na początku ciężko zapalał a na dzień dzisiejszy nie pali już.. trochę poskrzeczy i przestaje bo akumulator siada. Co powinienem zrobić bo słyszałem że trzeba go przepalac w zime raz na jakiś czas czy to prawda? i co zrobić żeby odpalił?
Bardzo proszÄ™ o odp...
pzdr:)
mam taki problem, ponieważ kupiłem Hondę CBR 600 niedawno i dopóki nie zrobiło się zimno wszystko elegancko chodziło tzn zapalało. Po nocy na początku ciężko zapalał a na dzień dzisiejszy nie pali już.. trochę poskrzeczy i przestaje bo akumulator siada. Co powinienem zrobić bo słyszałem że trzeba go przepalac w zime raz na jakiś czas czy to prawda? i co zrobić żeby odpalił?
Bardzo proszÄ™ o odp...
pzdr:)
- Mr. Mucha
- Świeżak
ehhh TAK na ssaniu to tez przez to ci nie chce zapalic dajesz je na prawie max i palisz ale teraz mozesz miec juz wywalony aku ..... także nie obiecuje ze odpali tylko na ssaniu długo nie jeździmy chwilke jak moto sie rozgrzeje i zamykasz je 

-
laser - Bywalec
Mr. Mucha napisał(a):nie włączałem, zapalałem na wyłączonym.
Na ssaniu powinien zapalić?
zwala z nóg

a po co sie ktoś męczył i wymyślał to ustrojstwo
skoro zimnawo w garażu to jasne że ssanie trzeba zresztą pierwsze odpalenie z rana to nawet latem czasem wymaga załączenia ssania

cza być tfardym nie mientkim
- TomaszL
- Świeżak
Mr. Mucha napisał(a):sory ale jestem jeszcze laik..
Chłopak napisał, że jeszcze nie opanował podstawowej mechaniki motocykla wiec spokojnie. Nie ma się co dziwić, że jeszcze nie wiem co/jak/po co?
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Moja podpowiedz... Unikaj zapalania kilkakrotnego raz za razem na zimnym silniku... Zaraz będziesz pytał gdzie są świece
... Po odpaleniu czekaj cierpliwie aż się moto nagrzeje i dopiero gaś...

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Jak to? Wystarczy oblać beną i odpalić od zapalniczki. Pali się aż miło i ogrzać można kumpli i kiełbaski zrobić!

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
limak14 napisał(a):Mr. Mucha napisał(a):sory ale jestem jeszcze laik..
Chłopak napisał, że jeszcze nie opanował podstawowej mechaniki motocykla wiec spokojnie. Nie ma się co dziwić, że jeszcze nie wiem co/jak/po co?
niby tak ale takie coÅ› jak ssanie to nie znowu jakaÅ› mechanika

pytanie czy kolega ma prawko na A bo na kursie takie rzeczy tłumaczą chyba

cza być tfardym nie mientkim
- TomaszL
- Świeżak
TomaszL napisał(a):limak14 napisał(a):Mr. Mucha napisał(a):sory ale jestem jeszcze laik..
niby tak ale takie coÅ› jak ssanie to nie znowu jakaÅ› mechanika![]()
pytanie czy kolega ma prawko na A bo na kursie takie rzeczy tłumaczą chyba
czasem człowiek pyta o takie rzeczy, że niektórym się śmiac chce, ale każdy to przechodził. Nikt nie jest alfą i omegą- sam kiedyś sie dopytywałem o podstawy i każdy tak robił.
Dlatego jestem orędownikeim wyrozumiałości na forum - oczywiście z pewnymi granicami

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 110 gości