Problem z Chartem
• Strona 1 z 1
Problem z Chartem
Witam mam problem z chartem ktory jedzie tylko 50km/h.Wczesniej mialem oryginalny tlok ZDM i chart wyciagal 65km/h a teraz jest inny tlok i chart wiecej niz 50 nie pojedzie.co moze byc tego przyczyna.prosze o odp
- Dudu44
- Świeżak
czlowieku jak zamieniłes tłok to go musisz dotrzec
prze jakies 1000 km jezdzic spokojnie bo bedziesz miał silnik znowu do robienia
prze jakies 1000 km jezdzic spokojnie bo bedziesz miał silnik znowu do robienia
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Zgadzam się ze świrusem... Generalnie jak zakładasz nowy tłok to ma on wraz z pierścieniami zwiększone opory tarcia... Stąd odczuwalny spadek mocy... Miałem pare motocykli WSK które mimo niskiej kompresji i masakrycznych luzach na wale śmigały niemalże 100km/h... Ale a to problemy z odpalaniem (sam go mam, sam go pcham
), a to z regulacją gaźnika czy zapłonu...
Idąc innym tropem sprawdz, czy na starym tłoku masz oznaczenie N, czy może I, II, III... Może twój oryginalny cylinder był kiedyś szlifowany i wymaga większego tłoka, stąd ubytek mocy/kompresji...

Idąc innym tropem sprawdz, czy na starym tłoku masz oznaczenie N, czy może I, II, III... Może twój oryginalny cylinder był kiedyś szlifowany i wymaga większego tłoka, stąd ubytek mocy/kompresji...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
to moze cos zle zlozone?? a co bylo powdem zmiany tloka??? czy przypadkiem nie pekniety pirrscien albo potem tlok?? moze przez to masz porysowany cylinder i ubytek kompresji??? gladz cylindra sprawdzona???
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości