Eksploatacja części
• Strona 1 z 1
Eksploatacja części
Mam prośbę... mógłby ktoś rozpisać co ile mniej więcej powinno się wymieniać poszczególne zużywające się części w rasowym ścigaczu.
Mam na myśli, filtry, oleje, zębatki, łańcuch itp... po prostu kilka trywialnych dla was rzeczy, jednak dość istotnych dla kogoś kto na własność motocykla jeszcze nie posiadał.
Warto wiedzieć co ile mniej więcej należało by zwrócić na coś uwagę czy się zużyło czy nie.
Dzięki z góry
Pozdro
Mam na myśli, filtry, oleje, zębatki, łańcuch itp... po prostu kilka trywialnych dla was rzeczy, jednak dość istotnych dla kogoś kto na własność motocykla jeszcze nie posiadał.
Warto wiedzieć co ile mniej więcej należało by zwrócić na coś uwagę czy się zużyło czy nie.
Dzięki z góry
Pozdro
Born to be WILD 

- kain
- Świeżak
Wszystko zalezy od stylu jazdy i modelu motocykla. W jednych zalecaja wymiane oleju co 10 000km a w innych co 6000km. Jak ktos mocno daje w palnik to i szybciej sie skonczy lancuch i zebatki.
na pewno co by sie nie dzialo plyn hamulcowy trzeba wymienic co 2 lata
na pewno co by sie nie dzialo plyn hamulcowy trzeba wymienic co 2 lata
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za odp.
Też łajza ze mnie że nie wpadłem na to, że to może pisać w książce serwisowej
Jak już kupię to będę sobie szperał za takimi rzeczami - dbał, czyścił, polerował.... trzeba kochać ciężko zapracowany motorek i czcić go

Też łajza ze mnie że nie wpadłem na to, że to może pisać w książce serwisowej

Jak już kupię to będę sobie szperał za takimi rzeczami - dbał, czyścił, polerował.... trzeba kochać ciężko zapracowany motorek i czcić go

Born to be WILD 

- kain
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości