Wymiana oleju i filtra oleju
• Strona 1 z 1
Wymiana oleju i filtra oleju
Witam serdecznie,
jestem laikiem w tych sprawach poniewaz od niedawna posiadam juz powazniejsze moto. Kupilem Yamahe XJ 600N
Wiec chodzi o to ze kupilem wlasnie motocykl i troszke na nim pojezdzilem i niestety konczy sie olej a wlasciciel nie wiedzial jaki byl lany.
Wiec pierwsze pytanie:
Sprzedawca pytajac sie jaki byl lany odpowiedzialem ze nie wiem i stwierdzil ze w takim wypadku lepiej dal olej mineralny.
Drugie pytanie:
Kupilem odpowiedni filtr oleju i przymierzam sie do wymiany oleju jak i filtra. Czy moglibyscie mi napisac krok po kroku jak tego dokonac? Wiem gdzie sie znajduje ale co jak w jakiej kolejnosci i w jaki sposob to niewiem.
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
jestem laikiem w tych sprawach poniewaz od niedawna posiadam juz powazniejsze moto. Kupilem Yamahe XJ 600N
Wiec chodzi o to ze kupilem wlasnie motocykl i troszke na nim pojezdzilem i niestety konczy sie olej a wlasciciel nie wiedzial jaki byl lany.
Wiec pierwsze pytanie:
Sprzedawca pytajac sie jaki byl lany odpowiedzialem ze nie wiem i stwierdzil ze w takim wypadku lepiej dal olej mineralny.
Drugie pytanie:
Kupilem odpowiedni filtr oleju i przymierzam sie do wymiany oleju jak i filtra. Czy moglibyscie mi napisac krok po kroku jak tego dokonac? Wiem gdzie sie znajduje ale co jak w jakiej kolejnosci i w jaki sposob to niewiem.
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
- roszaczek
- Świeżak
1. Temat masz przyklejony, jak chcesz wlać mineralny to sprzedaj moto i kup se kosiarkę.
2. Zobacz w Service Manual.
rozgrzewasz silnik,
gasisz silnik,
wylewasz olej,
wymieniasz filtr wlewając do nowego trochę oleju, zakręcasz dolny kórek,
wlewasz olej do full chyba,
rozgrzewasz silnik i olej znowu
patrzysz ile jeszcze brakuje do full i tyle dolewasz
2. Zobacz w Service Manual.
rozgrzewasz silnik,
gasisz silnik,
wylewasz olej,
wymieniasz filtr wlewając do nowego trochę oleju, zakręcasz dolny kórek,
wlewasz olej do full chyba,
rozgrzewasz silnik i olej znowu
patrzysz ile jeszcze brakuje do full i tyle dolewasz
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
To kup to bez filtra,skoro masz http://moto.allegro.pl/item719967798_ol ... rsion.html
Rozgrzej silnik,spusc olej,wykrec filtr do tego mozesz urzyc paska od spodni lub poprostu go przebic srubokretem
napewno odkrecisz.Przy nowym filtrze smarujesz gumowa uszczelke swierzym olejem,dokrecasz reka z wyczuciem,lejesz olej i jazda 
Rozgrzej silnik,spusc olej,wykrec filtr do tego mozesz urzyc paska od spodni lub poprostu go przebic srubokretem

CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości