Dziwny dźwięk z Yamahy TT600S
• Strona 1 z 1
Dziwny dźwięk z Yamahy TT600S
Witam Mam mały problem z Yamahą TT600S którą kupiłem na początku miesiąca. Przejechałem bez najmniejszych problemów ok. 1500 km. Niespodziewanie jednak w zeszłym tygodniu, podczas jazdy zaczął z motocykla dochodzić dziwny dźwięk. Przypomina on trochę jakby dzwoniące pierścienie, z tym że jest trochę niższy i cichszy. Brzmi on tak jakby coś drgało w okolicach silnika. Najgłośniej go słychać przy jeździe na 4 biegu z prędkością 80 km/h; gdy dodać gazu, tak do 90 km/h to już go nie słuchać, ale to pewnie dlatego że zagłuszają go wysokie obroty. Dźwięk nie występuje ani przy jeździe na jedynce i dwójce, ani na wolnych obrotach, słychać go jednak też na trójce i na piątce, najwyraźniejszy jest jednak na czwórce. Gdy jade te 80 km/h na czwórce i wcisne sprzęgło to dźwięk ustaje. Żadnego spadku mocy nie odczułem, występuje tylko ten dźwięk. Początkowo zignorowałem te odgłosy i przejechałem kolejne 500 km, zastanawiam się jednak, czy jeżdżąc z takim odgłosem nie narażam się na jakieś większe uszkodzenia. Co to może być za dźwięk? Od poprzedniego właściciela wiem że niedawno była regulacja rozrządu. Czy może to być rozrząd, który się rozregulował? Co mam zrobić? Czy powinienem pojechać do serwisu żeby sprawdzili co dolega? Proszę was o pomoc.
- x52
- Świeżak
byc moze to jet rozrząd.. Jezeli poprzedni własciciel wymieniał cały rozrzad to powinienes zerknac jaki ma luz łancuszek. Ja jak wymieniałem rozrdząd to po przejechaniu 2000 km musiałem go podciągnąc i wszysko działa jak nalezy;)
-
kawonczyk2312 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości