różnica w świecach - konsekwencje
• Strona 1 z 1
różnica w świecach - konsekwencje
dostałem właśnie nową iridium do mojego moto ale po wyciągnięciu starej zwątpiłem, nowa ma oznaczenie CR8EH-9 a stara CR9EH-9, jakie mogą być konsekwencje? wyższa 9 oznacza niby high speed i okazuje się że te montują do tego samego silnika co wczęśniej tyle że na wtrysku,leję 98
Ostatnio edytowano 22/8/2009, 00:06 przez kocurek1, łącznie edytowano 1 raz
-
kocurek1 - Świeżak
Cyferka w świecach NGK oznacza ciepłote świecy... Jak nie wiesz co to jest ciepłota to dawaj na google.pl albo Wikipedia.pl i czytaj...
Jeśli świece zalecane dla ciebie to CR8EH-9 to takie pytuj... Jak patrze po oznaczeniu to masz Honde?? Może Fajerek?? Zgadłem
Jeśli świece zalecane dla ciebie to CR8EH-9 to takie pytuj... Jak patrze po oznaczeniu to masz Honde?? Może Fajerek?? Zgadłem

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
doczytałem na temat ciepłoty i wychodzi na to że świeca 8 jest "cieplejsza" i może się przegrzewać, czy tak? nie wiem czy to zbieg okoliczności czy konsekwencję mojego eksperymentu, ale padł mi dzisiaj silnik po ok 170 km, tzn zaczęło dziwnie dzwonić i zgasł, wykręciłem świece i wyglądała normalnie. ale motor nie odpala ani na starej ani na nowej
mam Daelima,ale chyba już niedługo się rozstaniemy
mam Daelima,ale chyba już niedługo się rozstaniemy

-
kocurek1 - Świeżak
TEn Daelim to jaka pojemność?
Tak, świeca o mniejszej wartości cieplnej słabiej odprowadza ciepło.
Nie wiem czy to takie istotne, bynajmniej w 2t róznica ciepłoty 1 nie stanowiłaby powodu do uszkodzenia silnika, ale jak masz wtrysk, to możliwe że coś z prądem nie hAlo....Jest iskra?
Tak, świeca o mniejszej wartości cieplnej słabiej odprowadza ciepło.
Nie wiem czy to takie istotne, bynajmniej w 2t róznica ciepłoty 1 nie stanowiłaby powodu do uszkodzenia silnika, ale jak masz wtrysk, to możliwe że coś z prądem nie hAlo....Jest iskra?
......::::Tuning::::......
- Arek-R
- Świeżak
pojemność 125, nie sprawdziłem czy jest iskra, nie pomyśłem... zadzwoniłem od razu po lawetę i jutro go zwiozą do serwisu (zostało 4 dni gwarancji
)
jednak zastanawia mnie ten hałas z silnika tuż przed zgaśnięciem, jakby coś się poluzowało i dostało wibracji.przy próbie uruchomienia, rozrusznik kręcił normalnie, bez oporów i dziwnych dźwięków

jednak zastanawia mnie ten hałas z silnika tuż przed zgaśnięciem, jakby coś się poluzowało i dostało wibracji.przy próbie uruchomienia, rozrusznik kręcił normalnie, bez oporów i dziwnych dźwięków
-
kocurek1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości