mała gleba kawasaki zr7
• Strona 1 z 1
mała gleba kawasaki zr7
mialem ostatnio małą niegrożną glebe
skrecalem w lewo na swiatlach i przednie kolo przy hamowaniu wjechalo troche na piach i sie wywalilem...
nie wiem dokladnie co sie stalo ale gmol troche przesunac i wyrwal z gwintow dekiel tu macie dwa zdjecia jak to wyglada. wydaje mi sie za cala na oslona jest z ceramiki i trudno bedzie to naprawic... co gorsza motor nie chce zapalic
jechalem moze z 30km/h i juz takie klopoty?
orientujecie sie moze gdzie moge go oddac zeby zrobili dobrze i niedrogo? jestem z żyrardowa (50km od warszawy)

nie wiem dokladnie co sie stalo ale gmol troche przesunac i wyrwal z gwintow dekiel tu macie dwa zdjecia jak to wyglada. wydaje mi sie za cala na oslona jest z ceramiki i trudno bedzie to naprawic... co gorsza motor nie chce zapalic

orientujecie sie moze gdzie moge go oddac zeby zrobili dobrze i niedrogo? jestem z żyrardowa (50km od warszawy)

-
Honest_Sith - Świeżak
Mam bardzo podobny przypadek przy swojej kawie... Szczerze mówiąc życzę powodzenia w poszukiwaniu dekla za rozsądne pieniądze bo niestety, ale Nasze motorki bardzo się cenią za tą przyjemność (jedyne jakie znalazłem ceniły sie od 300-450zł, nowy 580 zł także nie ciekawie) i trudno wychaczyć coś konkretnego
Natomiast jeżeli chodzi o problemy z pracą silnika proponuję zajżeć do czujnika impulsatora i przejrzenie przewodu na długości która jest najbardziej narażona na uszkodzenia... Pozdrawiam

- mates261
- Świeżak
osłony z ceramiki?
z tego co widać na fotografii gwint został całkowicie zerwany....wiec może być z tym nie lada problem....jedyna możliwość to napawanie nowego.
Ale bardziej zastanawia mnie co to za gmol? gmol konstrukcyjnie właśnie ma chronić przed takimi szkodami jakie sam wyrządził, czy jest to firmowa robota? jeżeli tak to pochwal się producentem abyśmy mogli go omijać szerokim łukiem.
Rozumiem że impet w twoim przypadku przypadł na gmol ale on winien się tylko odkształcić.
PS. Śruba od mocowania koła impulsatora już taka była czy moto długo stoi?
z tego co widać na fotografii gwint został całkowicie zerwany....wiec może być z tym nie lada problem....jedyna możliwość to napawanie nowego.
Ale bardziej zastanawia mnie co to za gmol? gmol konstrukcyjnie właśnie ma chronić przed takimi szkodami jakie sam wyrządził, czy jest to firmowa robota? jeżeli tak to pochwal się producentem abyśmy mogli go omijać szerokim łukiem.
Rozumiem że impet w twoim przypadku przypadł na gmol ale on winien się tylko odkształcić.
PS. Śruba od mocowania koła impulsatora już taka była czy moto długo stoi?
-
zomodj - Świeżak
no raczej wlasnie cale uderzenie skoncentrowalo sie na tym gmolu.
nie wiem o jakiej srobie mowiesz zomodj?
co moge z nim zrobic?
nie wiem o jakiej srobie mowiesz zomodj?
co moge z nim zrobic?
Bo życie jest po to, by śmigać na moto! 

-
Honest_Sith - Świeżak
a co z jakims zaufanym serwisem zeby go oddac znacie cos?
Bo życie jest po to, by śmigać na moto! 

-
Honest_Sith - Świeżak
Ja powiem a raczej napisze tak: to se dosrałeś!!! tam po focie widzę że karter czy jakaś dolna część obudowy do spawania i uzupełnienia a to że nie pali to chyba dla tego boooo... w efekcie upadku, zerwania dekla i wgniecenia tej obudowy mogło doprowadzić do uszkodzenia czujnika wału bądź modułu zapłonowego. Nie chciał bym cię dołować ale tonie to to nie bedzie
|||=||| ((O)) |||\\||| ||D)) ///=\\\
=====CBR 600 F4i Sport=====
=====CBR 600 F4i Sport=====
-
Stiff - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości