Zobacz wÄ…tek - MZ SM 125 - zwiekszanie mocy
NAS Analytics TAG

MZ SM 125 - zwiekszanie mocy

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

MZ SM 125 - zwiekszanie mocy

Postprzez betafox » 9/7/2009, 17:12

Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem seryjnej MZ SM 125 o mocy 18 km. Do niedawna jej osiagi mnie satysfakcjonowaly, gdyz wczesniej jezdzilem 50cc Razz Jednak wiecie jak to jest, im wiecej masz - tym wiecej chcesz.
Chcialbym mozliwie dobrze i tanio wymienic kilka czesci zeby jej osiagi sie zwiekszyly. Wymiana na inny motocykl nie wchodzi w gre, bo mam prawo jazdy kat. A1 a motocykl chce uzytkowac zarowno w terenie jak i w miescie.
Czy moglibyscie mi podsunac kilka opcji i orientacyjnie okreslic koszt wymiany? Z gory dziekuje Smile
betafox
Świeżak

Postprzez michael » 9/7/2009, 21:12

Może dysze w gaźniku większe i wydech. Kosztów nie znam, bo nie wiem, czy ktoś produkuje do MZ gotowe zestawy takowych. Ale jeśli masz A1 to zostały ci max niecałe 2 lata (a skoro trochę latasz, to pewnie mniej) do kat. A. Myślę, że kasę, jaką byś włożył w zdobycie dosłownie paru KM, lepiej odłożyć na większe moto i zbierać cierpliwie. Możesz założyć większą zębatkę z tyłu- to poprawi przyspieszenie, więc da w pewnym sensie poczucie większej mocy (złudne) i to chyba najtańsza opcja.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości

na górê