Białe tarcze - jak wykonać?
• Strona 1 z 1
Białe tarcze - jak wykonać?
Witam, mam właśnie taki problem...strasznie podobają mi się białe tarcze zegarów, ale do mojej S-ki próżno takich szukać, więc chciałbym je wykonać sam. Czy ktoś z Was robił już coś takiego? Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za udzielenie jakiegoś instruktażu
BMW R1100S
- Eros
- Świeżak
Hmmm sam nigdy nie robiłem bez odpowiedniego sprzetu t chyab nie wykonalne.... ale kupowałem kiedyś na allegro do różnych samochodów i motocykli
http://www.allegro.pl/search.php?string ... view=1&p=0
tu masz listę ludzi którzy robią wielu z nich zrobi Ci na wzór z pocałowaniem ręki.
http://www.allegro.pl/search.php?string ... view=1&p=0
tu masz listę ludzi którzy robią wielu z nich zrobi Ci na wzór z pocałowaniem ręki.
-
YZF R1 - Moderator
Mój kolega zrobił sobie sam do FZR, musisz wyjąć oryginalną tarcze i zrobić z niej szablon, dokładnie wymierzyć żeby później nie było przekłamania w odczycie. Później trochę zabawy w Corelu i tarcza gotowa, moźesz sobie zrobić dowolny kolor, czcionke czy co tam sobie jeszcze wymyślisz. Kolega taki projekt zaniósł do drukarni gdzie drukują na specjalnych foliach, później nakleił to na wycięty wcześniej z plastiku szablon odpowiadający wielkością oryginalnej tarczy, można zrobić z pleksi. Tylko uważaj przy rozbieraniu liczników żeby odpowiednio ustawić wskazówkę bo są tam spręzynki, które muszą być odpowiednio napięte bo inaczej będzie przekłamanie. Koledze wyszło to bardzo fajnie, załóżył też inna wskazówkę wyjęta z licznika jakiegoś samochodu, zmienił podświetlenie. Więc jeśli masz trochę zdolności i pomysł to rób sam:)
-
Kurt - Świeżak
[quote="Kurt"]Tylko uważaj przy rozbieraniu liczników żeby odpowiednio ustawić wskazówkę bo są tam spręzynki, które muszą być odpowiednio napięte bo inaczej będzie przekłamanie. quote]
Wskazowke w licznikach bez linki wklada sie tylko po podpieciu predkosciomierza i wlaczeniu zaplonu. Wtedy nalezy ja wlozyc ustawiajac na ZERO.
Wskazowke w licznikach bez linki wklada sie tylko po podpieciu predkosciomierza i wlaczeniu zaplonu. Wtedy nalezy ja wlozyc ustawiajac na ZERO.

- xxtreme
- Świeżak
Kurt napisał(a):Mój kolega zrobił sobie sam do FZR, musisz wyjąć oryginalną tarcze i zrobić z niej szablon, dokładnie wymierzyć żeby później nie było przekłamania w odczycie. Później trochę zabawy w Corelu i tarcza gotowa, moźesz sobie zrobić dowolny kolor, czcionke czy co tam sobie jeszcze wymyślisz. Kolega taki projekt zaniósł do drukarni gdzie drukują na specjalnych foliach, później nakleił to na wycięty wcześniej z plastiku szablon odpowiadający wielkością oryginalnej tarczy, można zrobić z pleksi. Tylko uważaj przy rozbieraniu liczników żeby odpowiednio ustawić wskazówkę bo są tam spręzynki, które muszą być odpowiednio napięte bo inaczej będzie przekłamanie. Koledze wyszło to bardzo fajnie, załóżył też inna wskazówkę wyjęta z licznika jakiegoś samochodu, zmienił podświetlenie. Więc jeśli masz trochę zdolności i pomysł to rób sam:)
That's Very Impressive

-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 7 gości