Zobacz wątek - Białe tarcze - jak wykonać?
NAS Analytics TAG

Białe tarcze - jak wykonać?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Białe tarcze - jak wykonać?

Postprzez Eros » 25/6/2009, 18:05

Witam, mam właśnie taki problem...strasznie podobają mi się białe tarcze zegarów, ale do mojej S-ki próżno takich szukać, więc chciałbym je wykonać sam. Czy ktoś z Was robił już coś takiego? Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za udzielenie jakiegoś instruktażu
BMW R1100S
Eros
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 25/6/2009, 20:53

Hmmm sam nigdy nie robiłem bez odpowiedniego sprzetu t chyab nie wykonalne.... ale kupowałem kiedyś na allegro do różnych samochodów i motocykli

http://www.allegro.pl/search.php?string ... view=1&p=0

tu masz listę ludzi którzy robią wielu z nich zrobi Ci na wzór z pocałowaniem ręki.
YZF R1
Moderator

Postprzez Kurt » 25/6/2009, 21:56

Mój kolega zrobił sobie sam do FZR, musisz wyjąć oryginalną tarcze i zrobić z niej szablon, dokładnie wymierzyć żeby później nie było przekłamania w odczycie. Później trochę zabawy w Corelu i tarcza gotowa, moźesz sobie zrobić dowolny kolor, czcionke czy co tam sobie jeszcze wymyślisz. Kolega taki projekt zaniósł do drukarni gdzie drukują na specjalnych foliach, później nakleił to na wycięty wcześniej z plastiku szablon odpowiadający wielkością oryginalnej tarczy, można zrobić z pleksi. Tylko uważaj przy rozbieraniu liczników żeby odpowiednio ustawić wskazówkę bo są tam spręzynki, które muszą być odpowiednio napięte bo inaczej będzie przekłamanie. Koledze wyszło to bardzo fajnie, załóżył też inna wskazówkę wyjęta z licznika jakiegoś samochodu, zmienił podświetlenie. Więc jeśli masz trochę zdolności i pomysł to rób sam:)
Kurt
Świeżak

Postprzez xxtreme » 26/6/2009, 23:46

[quote="Kurt"]Tylko uważaj przy rozbieraniu liczników żeby odpowiednio ustawić wskazówkę bo są tam spręzynki, które muszą być odpowiednio napięte bo inaczej będzie przekłamanie. quote]

Wskazowke w licznikach bez linki wklada sie tylko po podpieciu predkosciomierza i wlaczeniu zaplonu. Wtedy nalezy ja wlozyc ustawiajac na ZERO. 8)
xxtreme
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 27/6/2009, 00:48

Kurt napisał(a):Mój kolega zrobił sobie sam do FZR, musisz wyjąć oryginalną tarcze i zrobić z niej szablon, dokładnie wymierzyć żeby później nie było przekłamania w odczycie. Później trochę zabawy w Corelu i tarcza gotowa, moźesz sobie zrobić dowolny kolor, czcionke czy co tam sobie jeszcze wymyślisz. Kolega taki projekt zaniósł do drukarni gdzie drukują na specjalnych foliach, później nakleił to na wycięty wcześniej z plastiku szablon odpowiadający wielkością oryginalnej tarczy, można zrobić z pleksi. Tylko uważaj przy rozbieraniu liczników żeby odpowiednio ustawić wskazówkę bo są tam spręzynki, które muszą być odpowiednio napięte bo inaczej będzie przekłamanie. Koledze wyszło to bardzo fajnie, załóżył też inna wskazówkę wyjęta z licznika jakiegoś samochodu, zmienił podświetlenie. Więc jeśli masz trochę zdolności i pomysł to rób sam:)

That's Very Impressive :wink:
YZF R1
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 7 gości

na górê