gsxr 750 99' duzo pali, kopci
• Strona 1 z 1
gsxr 750 99' duzo pali, kopci
Witam!
Mam taki problem- ostanio zauwazylem, ze moto strasznie kopci na czarno/brazowo-czarno nie tylko przy zimny silniki. Duze chmury leca przy mocnym dodaniu gazu. Moto strasznie duzo pali ze 16l/100 oraz troche szarpie przy nizszych obrotach. Z tego co wyczytalem to moze byc wina wtryskow (nie spala do konca paliwa i ucieka mi przez wydech w postaci takiego wlasnie dymu/zbyt bogata mieszanka) jednak kolega troche mnie przestarszyl mowiac ze cos sie pie** w silniku dosc powaznie.
Ktos mial taki przypadek, naprawial, co sie okazalo ?
Pozdrawiam i czekam na odp.
Mam taki problem- ostanio zauwazylem, ze moto strasznie kopci na czarno/brazowo-czarno nie tylko przy zimny silniki. Duze chmury leca przy mocnym dodaniu gazu. Moto strasznie duzo pali ze 16l/100 oraz troche szarpie przy nizszych obrotach. Z tego co wyczytalem to moze byc wina wtryskow (nie spala do konca paliwa i ucieka mi przez wydech w postaci takiego wlasnie dymu/zbyt bogata mieszanka) jednak kolega troche mnie przestarszyl mowiac ze cos sie pie** w silniku dosc powaznie.
Ktos mial taki przypadek, naprawial, co sie okazalo ?
Pozdrawiam i czekam na odp.
- Nailer
- Świeżak
Wtryski podaja za duzo paliwa. Silnik nie ma nic do tego ze motor duzo pali. Nieznam zabardzo budowy tego gsxr ale sprawdz czujnik temp silnika jesli taki ma bo moze byc zepsuty i dawac bedne sygnaly i motocykl bedzie chodzil tak jak by caly czas na ssaniu Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
swiece prawdopodobnie do wymiany
Co do czujnika to jest z nim problem taki, ze pokazuje mi temp. od 30 na zimnym do 50 stopni na rozgrzanym (powinno byc min. ze 90-100). Po wymienieniu czujnika dalej pokazuje tak samo.
Ssanie mam manualne.
Co do czujnika to jest z nim problem taki, ze pokazuje mi temp. od 30 na zimnym do 50 stopni na rozgrzanym (powinno byc min. ze 90-100). Po wymienieniu czujnika dalej pokazuje tak samo.
Ssanie mam manualne.
- Nailer
- Świeżak
- Grzesiek-88
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości