Zobacz wÄ…tek - Jawa 350 ts - pytanie
NAS Analytics TAG

Jawa 350 ts - pytanie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Jawa 350 ts - pytanie

Postprzez dorko8814 » 18/6/2009, 14:32

Witam
Moje pytanie może zdawac się dla wielu śmieszne, lecz jestem początkującym motocyklistą i nie bardzo wiem od czego zacząc.
Pytanie jest takie:
Mam zamiar kupic sobie motocykl jawa 350 ts. Motor oglądałem, wygląda całkiem przyzwoicie lecz do rzeczy. Jak sprawdzic czy silnik jest zdrowy, jakieś rady, na co mam uwazac kupując ten motocykl? Proszę o szybką odp. Z góry dziękuję.
dorko8814
Świeżak

Postprzez Quasimodo » 18/6/2009, 20:42

Witam. zacznijmy od sprężania na cylindrach, jak kopiesz kopniakiem to powinien stawiać nawet spory opór, najlepiej jak byś miał zegar do pomiaru ciśnienia, na pewno musisz sprawdzić stan łożysk korbowodów, jak będzie już zajechany to będzie słychać po pracy silnika, silnik będzie stukał jak by młotem walił, mogą to być pojedyncze stuki.Możesz też odkręcić dekiel od zapłonu (prawy) sprawdzić czy zapłon nie jest poniszczony np.śrubokręt młotek :) sprawdź czy dobrze pali ciepły i zimny, jak ciepły będzie palił od kopa bez kopania na pusto to czyli z kompresją jest w porządku. Sprawdź też łańcuch i zębatki.
Quasimodo
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê