gotuje sie suzuki gsxr 600 98r(srad)
• Strona 1 z 1
gotuje sie suzuki gsxr 600 98r(srad)
siema.mam taki maly problem ktory mnie gryzie...otoz zmienialem plyn chlodniczy w moim gixerze,wyszystko elgancko poszlo,przy jezdzie trzyma mi temp tak kolo 78*C,80*C,ale dzis mi sie zgaotowal porzadnie na postoju a temp doszla nawet do 114*C i wywalilo troche plynu wezykiem odprowadzajacym nadamiar plynu,czy moze za duzo bylo wlane czy co??? szukalem odpowietrzenia i nie moglem znalezc nigdzie.i mam takie pytanie czy jak sie zalezwa nowy plyn to tylko przez zbiornik wyrownawczy czy tez ,najpierw przez chlodnice az bedzie pod korek a potem dopiero do zbiornika wyrownawczego??pomozcie.pozdro i lewa w gorze
- Sucre
- Świeżak
Nie gasi się motocykla przy takiej temp. Ja zawsze czekam aż się schłodzi i dopiero wtedy gaszę. A sprawdzałeś stan płynu w chłodnicy po jeździe?
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Meciek napisał(a):Nie gasi się motocykla przy takiej temp. Ja zawsze czekam aż się schłodzi i dopiero wtedy gaszę. A sprawdzałeś stan płynu w chłodnicy po jeździe?
tak sprawdzalem i wszystko jest ok,w zbironiku wyrownawczym jest na na kresce full a w chlodnicy jest pod korek takze sadze ze chyba nadmiar wody mi wywalilo.a jest gdzies odpowietrzenie czy nie ma???
- Sucre
- Świeżak
Na oko to ślepy w szpitalu zmarł
Możliwe że producent po prostu tak przewidział i jest ok albo czujnik temperatury masz walnięty.

Możliwe że producent po prostu tak przewidział i jest ok albo czujnik temperatury masz walnięty.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):Zawsze powinno się czekać do wyłączenia wentylatora i ostudzenia silnika. Dopiero wtedy wyłączamy silnik.
tylko ze u mnie np jest tak ze jak sie zalaczy wentylator to on sam w cieple dni nie jest wstanie schlodzic silnika zeby sie wylaczyl tylko trzyma temp ok 106-107*C i nie idzie w dol chyba ze rusze..... to odrazu spada...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
chyba wszystko juz wiadomo,prawdopodobnie mam uszkodzony termostat i nie ma prawidlowego obiegu i sie gotuje oraz wywala mi plyn podczas postoju,uszczelka pod glowica jest cala plyn jest czysty,takze na 100%jest walniety termostat.27 lipca jade do lodzi do serwisu
- Sucre
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości