dziwny problem:)
• Strona 1 z 1
Witam,jakis czas temu kupiłem suzuki gsx600f i z uwagi ze jest to mój pierwszy scigacz nie zdawałem sobie sprawy ze pozycja siedzaca jest tak męcząca a w moi przypadku jeszcze bardziej bo mam problemy z kręgosłupem górnym.Czy istnieje mozliwosc zmieny kierownicy zeby siedziec na tym motocyklu jak na enduro po prostu zeby sieziec w pozycji wyprostowanej.Prosze poradzcie co zrobic(oprócz zmiany motocykla na enduro )pozdrawiam
- suzukigsx600f
- Świeżak
Raczes ci sie taki manewr nie uda. Kupujac motor chyba usiadkes i czulej jak sie siedzi....... Chyba ze kupiles na allegro z dostawa do domu 

Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
hehe nie z dostawÄ… do domu to nie:)az taki odwazny to nie jestem
a tak na powaznie to siadałem na niego przed kupnem i jezdziłem ale po dłuzszej jezdzie uwazam ze jazda takim motorem zamaiast byc przyjemnoscią staje się udręką dla mnie.

- suzukigsx600f
- Świeżak
Kupując sporta decydowałeś się na pozycję sportową. Kup turystyka to problem zniknie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Możesz sprobować założyć kierownice taka jak na crossa. Ja tak mialem w mojej FZR 600, ale ja akurat lubie pozycje embrionalna
jak zalozysz to pozycja sie nieco zmieni, ale nie licz tez na cuda - będzie wygodniej, ale powiedzialbym ze tak o 30% (odleglosci miedzy baku a kierownica za bardzo nie zmienisz).
Byćmoże masz też po prostu złą pozycję, stąd wydaje ci się że jest skrajnie niewygodnie - po jakimś czasie dochodzi się do optymalnej (najmniej męczącej pozycji).
A jak chcesz jeszcze podnieść komfort o (+10%) ~ (-20%) To zdejmij owiewki, w szczególności szybkę
Wtedy siła wiatru odciązy ci mniej lub wiecej ręce. Ale bez porządnego kombinezonu nie polecam
Wtedy też większe prędkości będą po prostu niewygodne ...
W ostateczności - sprzedaj sprzęta i kup np.jakiegoś turystyka (VStorm 1000DL jest fajny - wielki, ale wazy tylko 200 kg, moc ma ~100KM, prowadzi sie ok, jak dla początkującego - kumpel od takiego zaczynal i chwali sobie. Ale musisz byc dosc wysoki, bo sprzęt jest naprawde wysoki ...)

jak zalozysz to pozycja sie nieco zmieni, ale nie licz tez na cuda - będzie wygodniej, ale powiedzialbym ze tak o 30% (odleglosci miedzy baku a kierownica za bardzo nie zmienisz).
Byćmoże masz też po prostu złą pozycję, stąd wydaje ci się że jest skrajnie niewygodnie - po jakimś czasie dochodzi się do optymalnej (najmniej męczącej pozycji).
A jak chcesz jeszcze podnieść komfort o (+10%) ~ (-20%) To zdejmij owiewki, w szczególności szybkę

W ostateczności - sprzedaj sprzęta i kup np.jakiegoś turystyka (VStorm 1000DL jest fajny - wielki, ale wazy tylko 200 kg, moc ma ~100KM, prowadzi sie ok, jak dla początkującego - kumpel od takiego zaczynal i chwali sobie. Ale musisz byc dosc wysoki, bo sprzęt jest naprawde wysoki ...)
- froger
- Świeżak
Trzeba było kupić Bandita.
Wymiana kierownic jest możliwa ale to rzeźbienie w g...
Musiał byś wymienić półkę i założyć kierownicę tego typu co w Bandice lub poszukać akcesoryjnych kierownic wyższych od oryginału Lucasa lub innego renomowanego producenta.
Wymiana kierownic jest możliwa ale to rzeźbienie w g...
Musiał byś wymienić półkę i założyć kierownicę tego typu co w Bandice lub poszukać akcesoryjnych kierownic wyższych od oryginału Lucasa lub innego renomowanego producenta.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
bardzo proszÄ™ :
YZF1000R Thunderace z kierownicÄ… street
http://www.motorcycletrader.co.nz/View/Used/YAMAHA-THUNDERACE-1998/27309.aspx?Ne=1&Ntt=thunderace&Ntx=mode+matchallpartial&N=4294967249+0&Ntk=All&Nf=P_Capacity|GT+999| (otwórz link)
i dla porównania zwykła embrionalna :
http://www.lacentrale.fr/photo/lc/E3/01 ... 7-vign.jpg
YZF1000R Thunderace z kierownicÄ… street
http://www.motorcycletrader.co.nz/View/Used/YAMAHA-THUNDERACE-1998/27309.aspx?Ne=1&Ntt=thunderace&Ntx=mode+matchallpartial&N=4294967249+0&Ntk=All&Nf=P_Capacity|GT+999| (otwórz link)
i dla porównania zwykła embrionalna :
http://www.lacentrale.fr/photo/lc/E3/01 ... 7-vign.jpg
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
rzeczywiscie przerobiona z embrionalnej na street:)tylko jak to zrobić w takim motorku jak mój i kto sie by tego podjął ciekawe
- suzukigsx600f
- Świeżak
http://www.******/index.php? ... _1110_1114
Firma LSL zajmuje się produkcją akcesoryjnych wyższych kierownic oraz półek i kierownic do przeróbki na streeta
Albo poszukaj Lucasa.
Czasami można znaleźć wyższe kierownice uniwersalne na odpowiednią średnicę rury.
Firma LSL zajmuje się produkcją akcesoryjnych wyższych kierownic oraz półek i kierownic do przeróbki na streeta
Albo poszukaj Lucasa.
Czasami można znaleźć wyższe kierownice uniwersalne na odpowiednią średnicę rury.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
rzeczywiscie na http://www.******/index.php? ... _1110_1114 mają takie mocowania zeby kierownica była wyżej ale cena samych uchwytów to prawie 900 zł a gdzie reszta:(ciekawe czy od bandita by nie posowała lub jakiegos innego motocykla
- suzukigsx600f
- Świeżak
Trzeba poszukać używanych elementów lub podjechać i pomierzyć ewentualnie przełożyć na próbę żeby mieć 100% pewność.
Może ktoś z kolegów ma Bandita lub ktoś z okolicy sprzedaje takie o2o na części.
Półka jest najdroższa, kierownica około 120-200 PLN kosztuje.
Może ktoś z kolegów ma Bandita lub ktoś z okolicy sprzedaje takie o2o na części.
Półka jest najdroższa, kierownica około 120-200 PLN kosztuje.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
chyba sie nie uda dzis byłem w takim salonie co mają motorki i gosc powiedział ze to nieopłacalne bo musiałbym półke tez zmienic sama kiera to 160 zł ale półka ok 1000 zł i na dodatek kabelki moga byc za krótkie np przewód od hamulcy:(
- suzukigsx600f
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości