Zerwany gwint tlumika yoshimura ??? POMOCY !!!
• Strona 1 z 1
Zerwany gwint tlumika yoshimura ??? POMOCY !!!
Witam wszystkich
Mam wielki problem
Dwa dni temu kupilem nowy tlumik Yoshimura Tri-Oval TRS z mocowanie na cztery sruby do mojego gsxr 600 k4. Dzisiaj go sam zakladalem i podczas dokrecania ostatniej sruby poczulem opur ale wydawalo mi sie ze jeszcze sie dokreci i wkoncu sruba zaczela sie juz krecic w kolko z lekkim oporem, jak ja wykrecilem to sruba jest OK tylko sa na niej resztki gwinu z dziurki
Co teraz czy mozna to jakos naprawic i gdzie, oraz z jaka sila dokrecac sruby bo mam w instrukcji ze 18lb-ft ale niewiem co to oznacza ???????
Pozdrawiam i prosze o pomoc

Pozdrawiam i prosze o pomoc

>CEZET 350<--->MZ 250<--->JAWA 350TS<--->KAWASAKI ZXR750<--->SUZUKI GSXR 600 K4<--->HONDA SHADOW VT 750 ACE<
-
kiciol - Świeżak
dokręcałeś kluczem dynamometrycznym? często na pudełkach jest tabelka do przeliczania jednostek. ta jednostka to funtostopy:-p w metrycznym systemie są niutonometry. ustawiasz na kluczu moment taki jak jest podany i dokręcasz. zostaje ci rozwiercenie tego gwintu na rozmiar większy.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Niekoniecznie dziadostwo, mysle ze kolega nie przykrecal tego z czuciem tylko chcial to dokrecic z calej sily...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości