Zobacz wątek - Podczas dodawania gazu łapie muła o co chodzi?
NAS Analytics TAG

Podczas dodawania gazu łapie muła o co chodzi?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Podczas dodawania gazu łapie muła o co chodzi?

Postprzez Kingkong » 8/6/2009, 22:09

Sytuacja wygladala tak ........
najpierw moto gilera gsm zaczela mi przerywac w trakcie jazdy jakby paliwa nie dstawala predkosc max osiagala taka jak przed ta usterką i przyspieszenie też sie nie zmienilo

pozniej jak sie rozpedzilem to moto zaskoczylo raptownie przestalo przerywac szlo elegancko i nagle spadla z obrotów zredukowalem biegi az do 1 i dupa wbilem jałowy bieg i to samo moto nie zgaslo ael juz nie chcialo wchodzic na obroty i teraz jak dodam gazu to wyłapuje strasznego muła jakby ją zalewało

mechanik czyscił gaznik wszystko sprawdzał i powiedzial ze teraz to juz am nie wie bo jest tak samo powiedzial ze sprawdzi jeszcze zaplon ale przeciez na takim iskrowniku co jest w derbi sendach i glierach i innych nie ustawia sie przeciez zaplonu tak jak to bylo w wsk

o co chodzi ?
Kingkong
Świeżak

Postprzez bast » 9/6/2009, 10:17

ja mialem troche podobna sytuacje w mojej yamaszce. Z ta roznica ze zaczelo sie zalewanie silnika dopiero po czyszcze niu gaznikow. Okazalo sie ze jak mechanik poruszyl zaworki iglicowe, to po zlozeniu juz sie nie spasowaly tak jak byly przez lata. Musialem je wymenic i jest tip top
SPIDER DIARIES (otwórz link)

Yamaha YX 600 Radian ---> Suzuki DR-Z 400 SM
bast
Bywalec

Postprzez Kingkong » 9/6/2009, 12:03

zaworki iglicowe a co to jest dokladnie jak to wyglada w gazniku?tam gdzie iglica i przepustnica jest?
Kingkong
Świeżak

Postprzez ciosmaciej » 9/6/2009, 13:37

zaworek iglicowy to taki maly pierd*niczek przy plywkach.reguluje ilosc wpuszczanego paliwa do komory plywakowej
ciosmaciej
Świeżak

Postprzez Kingkong » 15/6/2009, 21:06

Panowie prosze o pomoc dalej

1. czyscilem dzis gaznik normalnie az sie blyszczy tak wyczyscilem wyczyscilem kretem wydecz 3 razy normalnie az buzowalo jak z gejzera z niego regulowalem gazior i dupa zero efektu..........

i teraz wyglada to tak..........
1. kopci bialym dymem w ch,,,,.....
2. Zalewa swiece non toper jak bym nie ustawil gaznika (iglica jest juz na samym dole plywak tez sprawny nie dziórawy
3. nie wchodzi na wysokie obroty czasami ale nie dokonca tak jak wczesniej

co to moze byc
kolega z innego forum mi napisal ze jak nic z tych rzeczy czyli wydech gazior to musial mi pojsc uszczelka simering na wale i stad te objawy

poradzcie cos
Kingkong
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê