rozpoławianie silnika pomocy skrzynia
• Strona 1 z 1
rozpoławianie silnika pomocy skrzynia
witam
mam pytanie: jak rozpołowić silnik. czy mam uderzyć przez jakiś klocek drawniany w wał i silnik sie rozpołowi uprzednio zdejmując sprzęgło magneto i odkręcając śruby łączące kartery??
czy łożyska zostaną na wale czy w otworach w karterze??
czy moge ponownie użyć tych samych łożysk na wale??
czy jak rozpołowie silnik to mi wałki skrzyni biegów zostaną w jednym karterze? i jak ja mam je wtedy wybić??
mam pytanie: jak rozpołowić silnik. czy mam uderzyć przez jakiś klocek drawniany w wał i silnik sie rozpołowi uprzednio zdejmując sprzęgło magneto i odkręcając śruby łączące kartery??
czy łożyska zostaną na wale czy w otworach w karterze??
czy moge ponownie użyć tych samych łożysk na wale??
czy jak rozpołowie silnik to mi wałki skrzyni biegów zostaną w jednym karterze? i jak ja mam je wtedy wybić??
- tomektomek92
- Świeżak
Udać się do specjalisty który ma o tym pojęcie.
Lub siekierÄ…
Chyba że chcesz szukać kogoś kto podejmie się składania rozłożonego silnika.
Najpierw powiedz od czego to silnik, na forum nie ma wróżek.
Lub siekierÄ…

Chyba że chcesz szukać kogoś kto podejmie się składania rozłożonego silnika.
Najpierw powiedz od czego to silnik, na forum nie ma wróżek.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
jesto to silnik dwusuwowy- rotax 127, aprilia etx 125. No i niewiem jak go rozpołowić??? a jak robią to w warsztacie albo jak robi to mechanik?? czy ma jakiś ściągacz który wypycha wał??
- tomektomek92
- Świeżak
Bierze manuala do ręki, rozkręca wszystko co konieczne, bierze odpowiedni śrubokręt oraz młotek gumowy lub plastikowy i rozpoławia uważając aby nic nie pogubić.
Później używa prasy hydraulicznej do zdjęcia łożysk z wału lub wyciśnięcia z karterów.
Później używa prasy hydraulicznej do zdjęcia łożysk z wału lub wyciśnięcia z karterów.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości