Motor sie dławi i gaśnie
• Strona 1 z 1
Motor sie dławi i gaśnie
Witam, mam problem z motorkiem gdy go odpale i dodam gazu dławi się, gaśnie i potrafi strzelić z wydechu lekko .Żeby go odpalić to też trzeba trochę kręcić :/
- BoixoNoi
- Świeżak
jesli go odpalasz (bez ssania) gdy silnik jest zimny i chcesz mu od razu dodac gazu jest to normalne... Musisz odpalic chwile poczekac niech pochodzi na wolnych obrotach nabierze okreslona temp wsiadaj i jedz... Wtedy powinno byc dobrze
mam tak samo w swojej suzi
mam tak samo w swojej suzi

- tejko
- Świeżak
Cagiva Canyon600 od początku coś było nie tak.Gdy go odpalałem tak jakby ssanie nie trzymało bo obroty spadały po trochu i moto gasło, musiałem minimalnie odkrecać gaz zeby było ok później jak się rozgrzał silnik pracował normalnie i już nie było takich problemów przy ponownym uruchomieniu.W niedziele moto się przewróciło na piach i od tamtej pory gaśnie i sie dławi :/ może to wina tej gumy od przepustnicy bo z jednej strony jest trochę popękana
- BoixoNoi
- Świeżak
Nic nie grzebałem przy gaźniku, ta guma była juz taka styrana przed gleba i pewnie dlatego wczesniej tez tak sie dławił na zimnym silniku.W tą niedziele jak leciałem na ostatnim biegu jakies 110 tez na chwile go przydławiło ale po chwili jechał juz normalnie
- BoixoNoi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości