Jak ustawic przednie zawieszenie?
• Strona 1 z 1
Jak ustawic przednie zawieszenie?
Mam pytanko wiek ktos moze jak ustawic optymalnie przednie i tylne zawieszenie wzgledem wagi i wzrostu (90 kg, 180 cm) do naszych "pieknych drog", na tor i do jazdy na przednim kole w CBR 600 F2, rocznik 93 wersja USA. Drugie pytanko jaki olej lepszy Motul 5100 ester 10W40 czy Mobil 1 10W40 ewentualnie co radzicie? (przebieg okolo 60 tys.)
- gromek7
- Świeżak
Re: Jak ustawic przednie zawieszenie?
kolego nie znam sie tak dobrze ale to co napisales
to sa trzy sprzeczne ze soba "rzeczy"gromek7 napisał(a): do naszych "pieknych drog", na tor i do jazdy na przednim kole
-
sopel - Świeżak
chyba wiesz kolego jakie mamy drogi w Polsce wiekszosc to dziury i nierownosci. Chodzi mi o ustawienie zawieszenia na 3 rozne sposoby: jazda po drogach publicznych, tor i do jazdy na przednim kole, chyba rzeczywiscie jestes mocno poczatkujacy.
- gromek7
- Świeżak
Zawieszenie ustawia się samemu pod siebie. Nawet, jeżeli znajdziesz kogoś o podobnych gabarytach i sprzęcie, to jest małe prawdopodobieństwo, że dobrze to zrobi, poza tym każdy ma swoje predyspozycje, każdy jest inny i inaczej jeździ.
Nie wiem jak w F2, ale pamiętam, że w F3 jest za miękki przód na tor, trzeba by zmienić sprężyny.
Co to za problem samemu sobie ustawić? Trzeba kręcić i jeździć i to wszystko.
Nie wiem jak w F2, ale pamiętam, że w F3 jest za miękki przód na tor, trzeba by zmienić sprężyny.
Co to za problem samemu sobie ustawić? Trzeba kręcić i jeździć i to wszystko.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
gromek7 napisał(a):chyba wiesz kolego jakie mamy drogi w Polsce wiekszosc to dziury i nierownosci. Chodzi mi o ustawienie zawieszenia na 3 rozne sposoby: jazda po drogach publicznych, tor i do jazdy na przednim kole, chyba rzeczywiscie jestes mocno poczatkujacy.
to co ? zamierzasz przed kazda jazda krecic zawieszenie ? hahah ja tam nie zmienialem, nic tak jak bylo tak jest i tak jest dobrze;]
-
sopel - Świeżak
odświerzam temat.... wiec tak... wymieniali mi uszczelniacze przedniego zawieszenia..... odebralem moto jade do domu swoja ulubiona droga (zakreciki).... wchodze w pierwszy lagodnie zeby sprawdzic czy wszystko ok.... no powiedzmy ze nie czuje roznicy... ide w drugi juz troche ostrzej a tu czuje ze moto mi "plywa".... patrze- no tak sruba od napiecia wstepnego sprezyny jest w innym polozeniu.... i teraz pytanie co robic?? wkrecac?? wykrecac?? nie znam standardowych ustawien..... chodzi o rs 250
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości