RozrzAd r6 rj 03
• Strona 1 z 1
RozrzAd r6 rj 03
witam ja mam pytanko a w zasadzie 2 chce wymienic lancuszek rozrzÄ…du w mojej r6 z 00r i czy wymienic odrazu napinacz lancuszka? i gdzie go kupic bo szukam po sklepach internetowych i ni emoge znalezc i kwestia czy jak porozbieram moto to czy musze wymieniac uszczelki na nowe czy moge zalozyc te co byly czy nie porobia sie jakies rozszczelnienia? prosze o pomoc
z góry dziekuje za fachowe porady.

- Przemooz
- Świeżak
Witam.
Wymień komplet, a za częściami popatrz w inter motors lub larson. Do wymiany łańcusdzka ściągasz tylko pokrywę zaworów i go przeciągasz, chyba że masz w całości a nie zapinany, to wtedy większy demontarz cię czeka. Nie pamiętam jak to w twoim motorze wygląda, ale uszczlki zawsze wymieniasz na nowe!!! Skąd jesteś??
Wymień komplet, a za częściami popatrz w inter motors lub larson. Do wymiany łańcusdzka ściągasz tylko pokrywę zaworów i go przeciągasz, chyba że masz w całości a nie zapinany, to wtedy większy demontarz cię czeka. Nie pamiętam jak to w twoim motorze wygląda, ale uszczlki zawsze wymieniasz na nowe!!! Skąd jesteś??
- ewangelista
- Świeżak
a jeszcze chciałbym sie dowiedzieć bo mam lancuszek zapięty czyli czeka mnie większy demontaż jakie mam kupic uszczelki czy to jest jakis komplet do zmiany lancuszka rozrzadu czy jak?? prosze o szybka odpowiedz bo jutro chcialbym zamowic 

- Przemooz
- Świeżak
Napinacz niestety tak kosztuje, w 2008 roku łąńcuszki do Yamah w ASO były tańsze niż zamienniki.
Uszczelki raczej nie będą potrzebne, tylko odrobina czarnego Siliconu.
Demontaż wałków rozrządu i osłony impulsatora - dekielek z prawej strony.
Uszczelki raczej nie będą potrzebne, tylko odrobina czarnego Siliconu.
Demontaż wałków rozrządu i osłony impulsatora - dekielek z prawej strony.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości