Dlaczego rozpedzony motor zgasl mi w trakcie jazdy
• Strona 1 z 1
Dlaczego rozpedzony motor zgasl mi w trakcie jazdy
szanowni koledzy licze na waszÄ… pomoc
potrzebuje fachowej porady
otoz jechalem w nawalnice deszczu przez 1.30min gilera gsm 50 rocznik 2003 rozpedzony wszystko ladnie pieknie i nagle mi zgasl raptowanie i juz nie moglem go odpalic
nie bylo wogule pradu
brak iskry na swiecy a po sciagnieciu fajki z przewodu i przylozenia do cylindra byla leciutka prawie nie zauwazalna iskierka a przeciez powinno blyskac ze ho ho ho nie idzie wogule prad a jak idzie to bardzo slabiutki
rozrusznik dziala zaskakuje probuje go odpalic ale dupa dusi sie
co sie moglo stac czy to poszlo zwarcie w cewkomodule od deszczu i juz dupa trzeb wymieniac na nowe czy to cos z regulatorem napiecia czy to jakies zwarcie na kablach
dodam ze swieca jest ok choc kupie nowa dla pewnosci
ale i tak cos mi sie zdaje ze to albo cewkomodul albo regulator napiecia
1.ale zasadnicze pytanie jak to mozliwe ze motor rozpedzony po dlugiej jezdzie nagle gasnie sam z siebie to rzeczywiscie wina deszczu?
2.no i jak sprwadzic czy to modul czy regulator napiecia bede potrzebowal jakies mierniki pewnie tylko jakie i jak zmierzyc te wartosci
na prawde zalezy mi na konkretnych odpowiedziach
potrzebuje fachowej porady
otoz jechalem w nawalnice deszczu przez 1.30min gilera gsm 50 rocznik 2003 rozpedzony wszystko ladnie pieknie i nagle mi zgasl raptowanie i juz nie moglem go odpalic
nie bylo wogule pradu
brak iskry na swiecy a po sciagnieciu fajki z przewodu i przylozenia do cylindra byla leciutka prawie nie zauwazalna iskierka a przeciez powinno blyskac ze ho ho ho nie idzie wogule prad a jak idzie to bardzo slabiutki
rozrusznik dziala zaskakuje probuje go odpalic ale dupa dusi sie
co sie moglo stac czy to poszlo zwarcie w cewkomodule od deszczu i juz dupa trzeb wymieniac na nowe czy to cos z regulatorem napiecia czy to jakies zwarcie na kablach
dodam ze swieca jest ok choc kupie nowa dla pewnosci
ale i tak cos mi sie zdaje ze to albo cewkomodul albo regulator napiecia
1.ale zasadnicze pytanie jak to mozliwe ze motor rozpedzony po dlugiej jezdzie nagle gasnie sam z siebie to rzeczywiscie wina deszczu?
2.no i jak sprwadzic czy to modul czy regulator napiecia bede potrzebowal jakies mierniki pewnie tylko jakie i jak zmierzyc te wartosci
na prawde zalezy mi na konkretnych odpowiedziach
- Kingkong
- Świeżak
W tym moto bezpiecznik nie ma żadnego wpływu na pracę moto. Poczekaj niech wszystko wyschnie w środku i zobaczysz co będzie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości