problem z załączeniem wentylatora w yamaha R6
• Strona 1 z 1
problem z załączeniem wentylatora w yamaha R6
Witam.Mam problem z wentylatorem w R6 z 2004r.Silnik pracuje i pokazuje na zegarze temp.Doszedlem do 110 C i wentylator sie nie zalaczyl (na krotko do akumulatora dziala),czy to jest wina czujnika temperatury?
- motórek
- Świeżak
czujnik załaczania wentylatora, poszukaj w serwisówce gdzie to masz
ja to przerabiałem w mojej kawie,czujnik był wkrecany z boku chłodnicy orgnialny kosztował cos kolo 90zl. Dopasowałem od Forda za 30zl... mial nawet identyczny zakres temp i działa ok.

ja to przerabiałem w mojej kawie,czujnik był wkrecany z boku chłodnicy orgnialny kosztował cos kolo 90zl. Dopasowałem od Forda za 30zl... mial nawet identyczny zakres temp i działa ok.
ZX6R
-
robfu - Świeżak
robfu a w Twojej Kawie przy ilu stopniach zalacza sie wentylator? (Mam Z750 i podgrzalem do 100 stopni i nic... i sie wydygalem ze cos sie moze stac (swierzak) bo ubzduralo mi sie ze w poprzedniej Kawie ZX6R zalaczalo sie juz przy 90 stopniach) A nie mam teraz jak tego sprawdzic bo chwilowo jestem za granica a moto w polsce...i calymi dniami mnie to nurtuje:)
-
headhunters - Świeżak
wentylator r6
Dzięki za radę.Na szczęście to nie był czujnik temperatury,tylko bezpiecznik i wypięta wtyczka wentylatora.Wszystko chodzi i gra muzyka!!! 

- motórek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości