Jak to jest ze sportowymi wydechami?
• Strona 1 z 1
Jak to jest ze sportowymi wydechami?
Chciałbym sobie zamontować jakiś tani sportowy wydech ale znajomi odradzają, podobno traci się moc i trzeba regulować gaźniki myślałem o czymś takim http://www.allegro.pl/item590714355_kawasaki_zx6r_ninja_tlumik_wmp_exhaust.html (otwórz link) ale nie wiem czy nie narobię sobie przez to problemów z motocyklem. Poradźcie coś.
-
Sanczo - Świeżak
Ja w swojej RF mam zamontowany wydech sportowy (oryginalny też mam)
Jak przełożyłem z oryginalnego na sportowy dało się odczuć przyrost momentu obrotowego. (tak przynajmniej mi się wydaje nie byłem na hamowni)
Po zmianie tłumika nie robiłem żadnej synchronizacji gazników i moto pięknie chodzi jak chodził przed wymianą, ale jest zalecane zrobienie synchro. po zmianie tłumika.
Moim zdaniem kłopotów sobie na pewno nie narobisz, jak założysz już sporta normalnie odpalisz moto i na mocy też nie stracisz chyba że w druga stronę
Jak przełożyłem z oryginalnego na sportowy dało się odczuć przyrost momentu obrotowego. (tak przynajmniej mi się wydaje nie byłem na hamowni)
Po zmianie tłumika nie robiłem żadnej synchronizacji gazników i moto pięknie chodzi jak chodził przed wymianą, ale jest zalecane zrobienie synchro. po zmianie tłumika.
Moim zdaniem kłopotów sobie na pewno nie narobisz, jak założysz już sporta normalnie odpalisz moto i na mocy też nie stracisz chyba że w druga stronę

- Maro
- Świeżak
synchro nie wiele we wszystkim daje daje tylko rona prace silnika na wolnych obrotach ..... poz zmianie tlumika na sportowy np przelotowke mozesz miec wieksze spalanie i co niektorzy twierdza wypalanie sie gniazd zawoworych...... ja osobiscie mam przlotowke i nie narzekam a ludzie "mile"sie odwracaja jak nadjezdzam
:D:D:D:D

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Przelotówka na pewno ładniej brzmi (nie każda) no i przy dobrym układzie pluje ogniem.
jak zapodasz zbyt przepływowy filtr powietrza to będzie problem z równą pracą silnika na niższych obrotach, ale za to kolor ognia z rury będzie coraz bardziej niebieski
Poza tym w Kawie spalanie niestety poleci w górę.
Gniazdami o ile nie wyciągniesz w ogóle filtra powietrza to się nie przejmuj. Sama zmiana wydechu mu nie zaszkodzi.
jak zapodasz zbyt przepływowy filtr powietrza to będzie problem z równą pracą silnika na niższych obrotach, ale za to kolor ognia z rury będzie coraz bardziej niebieski

Poza tym w Kawie spalanie niestety poleci w górę.
Gniazdami o ile nie wyciągniesz w ogóle filtra powietrza to się nie przejmuj. Sama zmiana wydechu mu nie zaszkodzi.
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
dcsport.pl (otwórz link)
-
Ryjek - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości