Zobacz wÄ…tek - Jak to jest ze sportowymi wydechami?
NAS Analytics TAG

Jak to jest ze sportowymi wydechami?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Jak to jest ze sportowymi wydechami?

Postprzez Sanczo » 18/4/2009, 13:27

Chciałbym sobie zamontować jakiś tani sportowy wydech ale znajomi odradzają, podobno traci się moc i trzeba regulować gaźniki myślałem o czymś takim http://www.allegro.pl/item590714355_kawasaki_zx6r_ninja_tlumik_wmp_exhaust.html (otwórz link) ale nie wiem czy nie narobię sobie przez to problemów z motocyklem. Poradźcie coś.
Sanczo
Świeżak

Postprzez Maro » 18/4/2009, 19:56

Ja w swojej RF mam zamontowany wydech sportowy (oryginalny też mam)
Jak przełożyłem z oryginalnego na sportowy dało się odczuć przyrost momentu obrotowego. (tak przynajmniej mi się wydaje nie byłem na hamowni)

Po zmianie tłumika nie robiłem żadnej synchronizacji gazników i moto pięknie chodzi jak chodził przed wymianą, ale jest zalecane zrobienie synchro. po zmianie tłumika.
Moim zdaniem kłopotów sobie na pewno nie narobisz, jak założysz już sporta normalnie odpalisz moto i na mocy też nie stracisz chyba że w druga stronę :)
Maro
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 18/4/2009, 20:06

synchro nie wiele we wszystkim daje daje tylko rona prace silnika na wolnych obrotach ..... poz zmianie tlumika na sportowy np przelotowke mozesz miec wieksze spalanie i co niektorzy twierdza wypalanie sie gniazd zawoworych...... ja osobiscie mam przlotowke i nie narzekam a ludzie "mile"sie odwracaja jak nadjezdzam :D:D:D:D:D
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez Ryjek » 19/4/2009, 13:01

Przelotówka na pewno ładniej brzmi (nie każda) no i przy dobrym układzie pluje ogniem.
jak zapodasz zbyt przepływowy filtr powietrza to będzie problem z równą pracą silnika na niższych obrotach, ale za to kolor ognia z rury będzie coraz bardziej niebieski :-)
Poza tym w Kawie spalanie niestety poleci w górę.
Gniazdami o ile nie wyciągniesz w ogóle filtra powietrza to się nie przejmuj. Sama zmiana wydechu mu nie zaszkodzi.
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
Ryjek
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości

na górê