Potrzebuje ratunku dla mojej cebulki !! honda cb 500
• Strona 1 z 1
Potrzebuje ratunku dla mojej cebulki !! honda cb 500
Witam wszystkich, jestem nowy na forum i mam nadzieję że ewentualne błędy zostaną mi wybaczone.
Mam problem z mojÄ… hondÄ… cb 500 '97r
Nie mogę jej zapalić... paliwko jest i dobrze płynie, olej ma 500 km, dzisiaj wymieniłem świece i... nic. jak w końcu udało mi się zapalić moto to po jakimś kilometrze straciła moc i zaraz po naciśnięciu sprzęgła zgasła i już nie mogłem jej zapalić...
proszÄ™ o radÄ™ i pomoc
aha, nie wiem czy to ma wpływ ale jeszcze zmieniłem całą lampę przednią... może gdzieś spięcie jest i iskra ucieka... nie wiem.
proszÄ™ poratujcie koledzy
karol
Mam problem z mojÄ… hondÄ… cb 500 '97r

Nie mogę jej zapalić... paliwko jest i dobrze płynie, olej ma 500 km, dzisiaj wymieniłem świece i... nic. jak w końcu udało mi się zapalić moto to po jakimś kilometrze straciła moc i zaraz po naciśnięciu sprzęgła zgasła i już nie mogłem jej zapalić...
proszÄ™ o radÄ™ i pomoc
aha, nie wiem czy to ma wpływ ale jeszcze zmieniłem całą lampę przednią... może gdzieś spięcie jest i iskra ucieka... nie wiem.
proszÄ™ poratujcie koledzy
karol
Ostatnio edytowano 18/4/2009, 22:07 przez charlie_stuntman, łącznie edytowano 1 raz
- charlie_stuntman
- Świeżak
lampa to nie ma znaczenia, ja w swojej też zmieniałem i wszystkie te przewody ze środka mam wywalone na zewnątrz i pospinane, chyba że coś Ci się rozpieło? lub uszkodziłeś jakiś przewód,wydaje mi się że to coś innego, może gaźniki,kranik ustaw w pozycje ''Res''bo może masz mało paliwa.
- andrzej-77
- Świeżak
kable są całe i wszystko jest podłączone bo sprawdzałem dwa razy. Paliwko jest okey... nawet kranik cały sprawdziłem i wyczyściłem także też jest ok.
Co najciekawsze wczoraj sama z siebie odpaliła i aż asfalt wyrywała... a jedyna różnica to spalona kontrolka kierunków, być może jakieś spięcie było i iskara może uciekała no nie wiem, ale nie wydaje mi się żeby to było powodem.
koniec końców jeździ ale muszę znależć przyczynę
Co najciekawsze wczoraj sama z siebie odpaliła i aż asfalt wyrywała... a jedyna różnica to spalona kontrolka kierunków, być może jakieś spięcie było i iskara może uciekała no nie wiem, ale nie wydaje mi się żeby to było powodem.
koniec końców jeździ ale muszę znależć przyczynę
- charlie_stuntman
- Świeżak
Doszedł jeszcze jeden problem;( moto mi odpala ładnie, na początku jedzie bez problemu a potem nagle traci moc i gaśnie... nie mogę go potem odpalić a po odczekaniu 1 - 2 minut odpala i znowu jedzie. Niestety potem "cykl" się powtarza...
moto było po lekkim ślizgu... wymieniłem kierunki, całą lampę oraz owiewkę. silnik nie ciekł... olej trzyma...
co może być przyczyną takiej reakcji??
moto było po lekkim ślizgu... wymieniłem kierunki, całą lampę oraz owiewkę. silnik nie ciekł... olej trzyma...
co może być przyczyną takiej reakcji??
- charlie_stuntman
- Świeżak
najprostrza przyczyna moze byc cewka..... bo malo jest chyba takich przyczyn ze moto gasnie i po chwili odpala.... a gasnie nagle traci na mocy ?bo jak trci na mocyto obstawiam gazniki..........
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
wiesz co ja też kiedyś miałem taką akcje że moto mi się przewrócił na postoju i bezpośrednio po podniesieniu chciałem go odpalić rozrusznik kręci a tu nic, po obejrzeniu czy się nic nie stało po ok. 2min. zakręciłem i odpalił normalnie. Coś mi się kolego wdaje że to będzie coś z układem paliwowym, moto jak się przewróci to gaśnie, ale odpalić od razu nie chce musi troszkę odczekać, może jest jakieś zabezpieczenie i u ciebie to nawala
- andrzej-77
- Świeżak
to by pasowało ... ja też nie mogłem go odpalić po ślizgu a po paru minutach wróciłem nim normalnie do domu jakby nigdy nic...
jak Pan poradził sobie z tym problemem?? może mi Pan coś powiedzieć o tym zabezpieczeniu??
jak Pan poradził sobie z tym problemem?? może mi Pan coś powiedzieć o tym zabezpieczeniu??
- charlie_stuntman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości