Zobacz wÄ…tek - Potrzebuje ratunku dla mojej cebulki !! honda cb 500
NAS Analytics TAG

Potrzebuje ratunku dla mojej cebulki !! honda cb 500

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Potrzebuje ratunku dla mojej cebulki !! honda cb 500

Postprzez charlie_stuntman » 17/4/2009, 16:09

Witam wszystkich, jestem nowy na forum i mam nadzieję że ewentualne błędy zostaną mi wybaczone.

Mam problem z mojÄ… hondÄ… cb 500 '97r :(

Nie mogę jej zapalić... paliwko jest i dobrze płynie, olej ma 500 km, dzisiaj wymieniłem świece i... nic. jak w końcu udało mi się zapalić moto to po jakimś kilometrze straciła moc i zaraz po naciśnięciu sprzęgła zgasła i już nie mogłem jej zapalić...

proszÄ™ o radÄ™ i pomoc

aha, nie wiem czy to ma wpływ ale jeszcze zmieniłem całą lampę przednią... może gdzieś spięcie jest i iskra ucieka... nie wiem.

proszÄ™ poratujcie koledzy

karol
Ostatnio edytowano 18/4/2009, 22:07 przez charlie_stuntman, łącznie edytowano 1 raz
charlie_stuntman
Świeżak

Postprzez andrzej-77 » 18/4/2009, 11:19

lampa to nie ma znaczenia, ja w swojej też zmieniałem i wszystkie te przewody ze środka mam wywalone na zewnątrz i pospinane, chyba że coś Ci się rozpieło? lub uszkodziłeś jakiś przewód,wydaje mi się że to coś innego, może gaźniki,kranik ustaw w pozycje ''Res''bo może masz mało paliwa.
andrzej-77
Świeżak

Postprzez charlie_stuntman » 18/4/2009, 11:27

kable są całe i wszystko jest podłączone bo sprawdzałem dwa razy. Paliwko jest okey... nawet kranik cały sprawdziłem i wyczyściłem także też jest ok.

Co najciekawsze wczoraj sama z siebie odpaliła i aż asfalt wyrywała... a jedyna różnica to spalona kontrolka kierunków, być może jakieś spięcie było i iskara może uciekała no nie wiem, ale nie wydaje mi się żeby to było powodem.

koniec końców jeździ ale muszę znależć przyczynę
charlie_stuntman
Świeżak

Postprzez charlie_stuntman » 18/4/2009, 19:39

Doszedł jeszcze jeden problem;( moto mi odpala ładnie, na początku jedzie bez problemu a potem nagle traci moc i gaśnie... nie mogę go potem odpalić a po odczekaniu 1 - 2 minut odpala i znowu jedzie. Niestety potem "cykl" się powtarza...

moto było po lekkim ślizgu... wymieniłem kierunki, całą lampę oraz owiewkę. silnik nie ciekł... olej trzyma...

co może być przyczyną takiej reakcji??
charlie_stuntman
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 18/4/2009, 20:10

najprostrza przyczyna moze byc cewka..... bo malo jest chyba takich przyczyn ze moto gasnie i po chwili odpala.... a gasnie nagle traci na mocy ?bo jak trci na mocyto obstawiam gazniki..........
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez andrzej-77 » 18/4/2009, 20:30

wiesz co ja też kiedyś miałem taką akcje że moto mi się przewrócił na postoju i bezpośrednio po podniesieniu chciałem go odpalić rozrusznik kręci a tu nic, po obejrzeniu czy się nic nie stało po ok. 2min. zakręciłem i odpalił normalnie. Coś mi się kolego wdaje że to będzie coś z układem paliwowym, moto jak się przewróci to gaśnie, ale odpalić od razu nie chce musi troszkę odczekać, może jest jakieś zabezpieczenie i u ciebie to nawala
andrzej-77
Świeżak

Postprzez charlie_stuntman » 18/4/2009, 20:39

to by pasowało ... ja też nie mogłem go odpalić po ślizgu a po paru minutach wróciłem nim normalnie do domu jakby nigdy nic...

jak Pan poradził sobie z tym problemem?? może mi Pan coś powiedzieć o tym zabezpieczeniu??
charlie_stuntman
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê