Zobacz wątek - zapłon w xs 1100
NAS Analytics TAG

zapłon w xs 1100

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

zapłon w xs 1100

Postprzez chmielu » 11/4/2009, 20:18

zmieniłem uszczelke pod pokrywą zaworów,zdąłem fajki i podłączyłem je chyba żle bo 2 i 4 cylinder nie pali a 4 strzela z rury, świece nowe i iskry są ale chyba nie w odpowiednim momencie. zmieniłem też kolektory ssące i filtr powietrza ale nie w tym problem. czy od złego podłączenia fajek może przestawić się zapłon. jaka jest kolejność podłączenia przewodów ? :)
chmielu
chmielu
Świeżak

Postprzez macs » 11/4/2009, 21:40

Witam
Mialem tak samo w fzr 600,jak przykrecilem naodwrot cewki i fajki nie byly tam gdzie mialy byc.Moto wcale nie odpalil tylko co jakis czas jak go krecilem strzelil.
Przeloz cewki,fajki i powinno byc wszystko ok,jak przed moto palil to na pewno zle zalozyles fajki.
macs
Bywalec

Postprzez chmielu » 12/4/2009, 08:17

dzięki! barowałem się z moto całe popołudnie i wydaje mi się że wykożystałem wszyskie kombinacje ustawienia przewodów, teraz jest jak na rycinie w katalogu części. ale i tak jak zdejmę fajke z 4 cilindra to pracuje równiej a jak tylko dołożę to reaguje natychmiast strzałem w tłumik! a przedwczoraj tak pięknie było! jak 4 fajkę zamienie z 1 to strzela z lewej rury! pozdrawiam!
chmielu
chmielu
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê