skuter nie chce palić
• Strona 1 z 1
skuter nie chce palić
witam mam maximusa 50cc i jest taki problem ponieważ nie moge go zapalić ani z kopa ani kluczykie. nie wiem co sie dzieje paliwo dochodzi dobrze do filtra , swieca dobra akumulator tez a nie moge zaplaic. Skuter jak zapali raz na jeden dzień(to i tak dobrze) to wskakuje odrazu na duże obroty 3tysiace i zaraz gaśnie i dodanie gazu nic nie pomaga. Co moze w nim byc popsute ?? co zrobić zeby dobrze działał?? jak rozkręciłem gaźnik to nie wiem czemu nic w nim nie było benzyny??? co zrobic??
- piotrexxx
- Świeżak
Benzyna nie dochodzi tak jak trzeba do cylindra, dlatego jest problem z odpaleniem .
A to że wchodzi na wysokie obroty i gaśnie to też z powodu małej ilości benzyny .
Zobacz czy benzyna dochodzi do gaźnika ,może być zapchany filtr na wężyku
filtr w gaźniku itd . sprawdź wszystko po kolei od baku do komory pływakowej w gaźniku .
A to że wchodzi na wysokie obroty i gaśnie to też z powodu małej ilości benzyny .
Zobacz czy benzyna dochodzi do gaźnika ,może być zapchany filtr na wężyku
filtr w gaźniku itd . sprawdź wszystko po kolei od baku do komory pływakowej w gaźniku .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
teraz mi po długim odpalaniu z tzw. kopa zapalił pare razy tylko muszę tak dużo razy odpalać żeby wkońcu nie zgasł i normalnie wtedy jeżdżę ale jak go znów gasze to znowu nie moge odpalić wie ktos co moze być przyczyną
??
??
- piotrexxx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości