CieknÄ…cy bak ;/
• Strona 1 z 1
CieknÄ…cy bak ;/
Czesc. Mam problem jak zakleić lekko pekniety stalowy bak. Był juz spawany palnikiem , lutowany , szpachlowany itp , dalej saczy sie benzyna.Prosze o pomoc! 

! HWDP !
-
Razor - Świeżak
hmmm... wydaje mi sie ze jesli po tych zabiegach dalej sączy, to jest to najlepszy dowód ze bylo to zrobione niezbyt dobrze. i lutowanie i klejenie i spawanie powinny przyniesc wystarczający efekt. jesli chodzi o mnie to w takim przypadku wybieram spawanie pólautomatem. oczywiscie po uprzednim dokladnym wywietrzeniu zbiornika

- hubik
- Świeżak
pospawaj jeszce raz - MIGomatem, niech to zrobi ktos kto ma pojecie i tyle, przed spawanie napelnij zbiornik woda - tak aby zostala tylko niewielka wolna przestrzen z powietrzem w okolicach gdzie bedziesz spawal - mimo wietrzenia - paliwo paruje z farby chocby, ktora jest zbiornik pomalowany - bo siedzi sobie w jej porach.... dlatego zbiorniki do spawania napelnia sie woda wlasnie.... pozniej wylac i wysuszyc...
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Razor napisał(a):Myslicie ze nie próbowalem .... ;/ to jest koło mocowania baku to drga podczas jazdy i zawsze pęka znowu.Dzieki chociaz za to.
A jak się zachowa żywica poliestrowa? Jest elastyczniejsza niż spaw... Takie coś, jak się nakłada na matę szklaną przy łataniu łódek

Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
tez chyba peknie. ja bym obspawal jeszcze, porzadniej, moze jekies wzmocnienia a dodatkowo poprawil mocowanie baku - moze jest zamalo elastyczne i dlatego peka? moze trzeba dolozyc tam gumy i to zalatwi sprawe?
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Może czas na inny zbiornik.A tak poważnie to tak jak wcześniej ktoś napisał że spaw był spartaczony.Swoją drogą przykręcając zbiornik daj porządną gumową podkładkę to wibracje będą znikome.Pozdro.
Do pełna i na plażę.CZADU!!!
-
sieniol - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości