Kawasaki Z 750
• Strona 1 z 1
Kawasaki Z 750
Otoz mam pytanie przy ilu stopniach powinna sie wlaczyc chlodnica w Zetce??podgrzalem motor do 100 stopni i sie nie wlacza (nie grzalem dalej bo sie obawialem)...Prosze o odpowiedz i z gory dzieki
-
headhunters - Świeżak
nie wiem ale w Ceberkach cos przy 105 załącza sie termostat wiec moze i w zecie też
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
Wczesniej mialem ZX 6 R z 96r i tam zaczynalo chlodzic przy ok 90 stopniach...i dziwne mi sie wydalo ze przy 100 stopniach jeszcze nic? (motor kupilem w niedziele i tak sie troche obawiam czy to nie jest cos z chlodnica?)
-
headhunters - Świeżak
Witam.
W mojej FZR wiatraczek startuje około 105 stopni.
1. sprawdź poziom płynu ;
2.sprawdź czy wogóle masz wiatrak na chłodnicy
i czy dochodzi do niego zasilanie/ kabelki;
3.sprawdź bezpiecznik od wiatraczka ;
4. teraz szukaj czujnika temperatury w chłodnicy lub w obudowie termostatu
powinny wchodzić do niego 2 kabelki .Włącz zasilanie i połącz je jak wiatraczek ruszy to oki.Połącz tak jak było!Jak wiatrak nie ruszy to problem w instalacji lub w samym wiatraczku.Dla sprawdzenia podaj mu zasilanie bezpośrednio.
Zakładamy że wiatrak pracuje- zapal moto jak osiągnie około 90 stopni sprawdź węże wejściowe do chłodnicy i wyjściowe jeśli będą gorące to termostat oki.Przytrzymaj go do 105 stopni jak się nie załączy wiatrak to wymień czujnik temperatury.
Jak węże będą zimne/letnie to doraźne usunięcie usterki polega na wyjęciu termostatu i zamówieniu nowego.Jeśli po wyjęciu termostatu wąż wejściowy nadal będzie zimny do sprawdzenia pompa wody.Jeśli po wyjęciu termostatu wąż wejściowy będzie gorący a wyjściowy zimny niedrożna chłodnica.
W mojej FZR wiatraczek startuje około 105 stopni.
1. sprawdź poziom płynu ;
2.sprawdź czy wogóle masz wiatrak na chłodnicy

3.sprawdź bezpiecznik od wiatraczka ;
4. teraz szukaj czujnika temperatury w chłodnicy lub w obudowie termostatu
powinny wchodzić do niego 2 kabelki .Włącz zasilanie i połącz je jak wiatraczek ruszy to oki.Połącz tak jak było!Jak wiatrak nie ruszy to problem w instalacji lub w samym wiatraczku.Dla sprawdzenia podaj mu zasilanie bezpośrednio.
Zakładamy że wiatrak pracuje- zapal moto jak osiągnie około 90 stopni sprawdź węże wejściowe do chłodnicy i wyjściowe jeśli będą gorące to termostat oki.Przytrzymaj go do 105 stopni jak się nie załączy wiatrak to wymień czujnik temperatury.
Jak węże będą zimne/letnie to doraźne usunięcie usterki polega na wyjęciu termostatu i zamówieniu nowego.Jeśli po wyjęciu termostatu wąż wejściowy nadal będzie zimny do sprawdzenia pompa wody.Jeśli po wyjęciu termostatu wąż wejściowy będzie gorący a wyjściowy zimny niedrożna chłodnica.
- hENY
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości