Zobacz wÄ…tek - Stalowy wahacz - jakie rozwiÄ…zanie polecacie ??
NAS Analytics TAG

Stalowy wahacz - jakie rozwiÄ…zanie polecacie ??

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Którą opcje wahacza wybierasz ??

1
2
50%
2
1
25%
3
1
25%
4
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów

Liczba głosów : 4

Stalowy wahacz - jakie rozwiÄ…zanie polecacie ??

Postprzez accoount » 26/11/2006, 22:30

Witam

Sprowadziłem sobie motorek Kawasaki Er 5 z zagranicy.
Miał troszke skorodowany wahacz - akumulatorek sie zagotował i poleciało ciutke na niego.

Troszke farby odeszło wiec potraktowałem go kwasem i wypolerowałem.
jak na stal świecił się całkiem przyzwoicie ( w sumie nadal się świeci), ale zaczęła go łapaĆ rdza.

Teraz mam dylemat, bo przecież nie pozwolę, aby wahacz mi zardzewiał, ani nie będe go codziennie szorowaĆ, zeby nie pojawiał się rdzawy nalot.

Mam kilka opcji:
1- chromowanie - bardzo podoba mi się ten pomysł, tylko pytanie gdzie coś takiego robią dobrze i za przystępną cenę ??

2- polerka i lakierowanie - niby tania opcja, ale znowu polerowanej powierzchni lakier nie będzie się trzymał, więc trzeba powierzchnie zmatowiĆ - jak takie coś wygląda - może macie jakieś fotki ??

3- Malowanie srebrnym matem - oryginał - pytanie gdzie w Polsce znajde matową farbę tak wytrzymała jak oryginalna ??

4 - Malowanie srebrnym matem + lakierowanie - wtedy powinna byĆ gitara, lecz większośĆ wahaczy jest matowa, z resztą silnik jak i felgi również. Więc jak będzie wyglądaĆ świecący się wahacz ??

5- To samo co u góry, lecz metalikiem

wypowiedzcie się jak widzicie moje propozycje, może sami mieliście takie kłopoty ?? Ew. może wiecie, gdzie jest dobry, zaufany "chromowacz"

Pozdrawiam !!
accoount
Świeżak

Postprzez Wombat » 26/11/2006, 22:49

no jest wiele miejsc takich. bardzo wiele. jak jestes z Lublina lub okolic to moge Ci powiedziec gdzie konkretnie chromuja.
Farbe dostaniesz w kazdym dobrym sklepie z lakierami samochodowymi.
ja bym sie nie chrzanil z chromem - to nie custom,
zmatowilbym delikatnie to co ma byc pomalowane papierem sciernym, walnal odpowiednim podkladem a na to lakier, ze 2 warstwy i tyle... jak to bedzie metallic to musisz jeszcze sie liczyc ze na wierzch idzie warstwa cojnajmniej bezbarwnego... czyli;
np: 1 podklad, 2 lakier z kolorem, 1 warstwa bezbarwnego.... to taki plan minimu bo znam maniakow co klada 6 wrastw... i wiecej...
jesli matowy to odpada warstwa bezbarwna o ile mi widomo... wiec i taniej powinno byc....
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez accoount » 26/11/2006, 23:06

Czesc

Malowanie wyniesie mnie około 100 zł, chromowanie nie wiem dokładnie ile, ale jeśli różnica nie byłaby duża, to wolalbym chrom :)

Jestem z Lubuskiego, mam względnie blisko do Poznania, więc wielkopolskie też wchodzi w gre.

Słyszałem, że w Polsce chromują bez warstwy miedziowania i szybko niszczy się taki chrom - nie wiem ile w tym prawy- może coś o tym wiecie ??

Pozdro
accoount
Świeżak

AHAAAA

Postprzez accoount » 3/12/2006, 17:58

Tak wogule to dzieki za odpowiedź

Ale wiecie... ZIOMY jesteście ZAJEBIŚCI...

Pozdro 600 i takie tam.... :evil: :evil: :evil:
accoount
Świeżak

Postprzez Manhatan » 3/12/2006, 18:39

A ja bym zrobił polerkę :wink: Wszystko co się da to do polerki :twisted:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez accoount » 3/12/2006, 22:33

Hmmm widze, ze tutaj ludzie naprawde poważnie podchodzą do tematu i uważnie czytają treśĆ wątków

wahacz jest stalowy, był polerowany ale nic to nie dalo bo zaczął rdzewieĆ !! :(

Pozdro
accoount
Świeżak

Postprzez accoount » 4/12/2006, 20:11

Siemka

Gdzie coÅ› takiego w Polsce mi zrobiÄ… ??

Pozdro
accoount
Świeżak

Postprzez HANS » 4/12/2006, 22:01

z tego co wiem to felgi aluminiowe sÄ… tÄ… metodÄ… malowane. Nie wiem jak w motocyklach ale a autach tak :/
>Patol< ;)
HANS
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê