Podstawa centralna kawa zzr 600- pęknięta
• Strona 1 z 1
Podstawa centralna kawa zzr 600- pęknięta
Witam. mam pytanko jak w temacie, Dziś jak spuszczałem moto z podstawy centralnej to pękła ta podstawa na spawie między rurka pozioma a pionową, generalnie czy mogę to pospawac migomatem nie rozleci się , czy lepiej gazowo, Nie chciałbym jej wykręcac gdyż dostęp jest utrudniony, i z tego co widze gdybym np chciał ja wykręcić to muszę zdjąc podstawę tylnego amortyzatora i sciagnac amorek bo sruba nie wyjdzie z mocowania podstawy. czy jak postawię moto na bocznej nodze - i sciągnę amortyzator tył wraz z jego podstawa aby wykecić centralną nogę to moto mi się nie sklapnie?Co radzicie?
-
MATRIX123 - Świeżak
Jezeli jest to stalowa podstawka a zakladam, ze wlasnie tak jest to spawanie metoda MIG (migomatem jak ktos woli) daje najlepsza jakosc spawu. Jezeli decydujesz sie na spawanie na motocyklu (aczkolwiek odradzam takie rozwiazanie ze wzgledu na wlasne bezpieczenstwo i mozliwosc uszkodzenia innych elementow motocykla) nie zapomnij rozpiac akumulatora. Stawianie i przechylanie motocykla na bocznej podstawce tez jest niebezpieczne. Znajdz jakis drewniany kolek tudziez dwa i podloz pod kolektory wydechowe - powinno wystarczyc.
Mozesz takze zawsze poszukac uzywanego podnozka na allegro.
Mozesz takze zawsze poszukac uzywanego podnozka na allegro.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości