elektryka/oświetlenie
• Strona 1 z 1
elektryka/oświetlenie
Witam.
Mam fzr600r 4jh pali na dotyk ,nie jeździ tylko lata ale ...
1.po włączeniu świateł mijania zapalają się obie lampy
2.po przełączeniu na drogowe(długie) gasą obie lampy a postojowa sie ściemnia.Pstrykam ponownie na krótkie zapalaą sie obie lampy.Po kilku prubach (pstrykach) pojawiają sie drogowe .Następnego dnia historyjka sie powtarza.
*rozpinałem kostki czyściłem nic to nie pomogło,nie widze nigdzie przekaźnika powinien być?
(mam jakieś 2 pod aku ale wydaje mi sie że 1 od pompy paliwa a 2 od rozruchu)
*Planuje rozkręcić włącznik i przeczyścić ten na kierownicy.Dodam ze obejrzałem instalecje i wygląda oryginalnie żadnych patentów tam nie ma.
Macie jakieś pomysły?
Mam fzr600r 4jh pali na dotyk ,nie jeździ tylko lata ale ...
1.po włączeniu świateł mijania zapalają się obie lampy
2.po przełączeniu na drogowe(długie) gasą obie lampy a postojowa sie ściemnia.Pstrykam ponownie na krótkie zapalaą sie obie lampy.Po kilku prubach (pstrykach) pojawiają sie drogowe .Następnego dnia historyjka sie powtarza.
*rozpinałem kostki czyściłem nic to nie pomogło,nie widze nigdzie przekaźnika powinien być?
(mam jakieś 2 pod aku ale wydaje mi sie że 1 od pompy paliwa a 2 od rozruchu)
*Planuje rozkręcić włącznik i przeczyścić ten na kierownicy.Dodam ze obejrzałem instalecje i wygląda oryginalnie żadnych patentów tam nie ma.
Macie jakieś pomysły?
- hENY
- Świeżak
rozbierz jeszcze ten przełącznik i przeczyść...
prawda jest taka że takie problemy rozwiązuje się szybko ale miernikiem/przyrządem...tylko pytanie czy wiesz jak się taką zabawką bawić.
prawda jest taka że takie problemy rozwiązuje się szybko ale miernikiem/przyrządem...tylko pytanie czy wiesz jak się taką zabawką bawić.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Miałem tak kiedyś z żarówką H4 od świateł mijania - bezpiecznik się nie palił, a reszta przygasała.
Bardzo rzadki przypadek, ale warto sprawdzić.
Cóż nie zawsze muszę mieć rację
)
Bardzo rzadki przypadek, ale warto sprawdzić.
Cóż nie zawsze muszę mieć rację

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Witam
Problem rozwiÄ…zany!
1.rozkręciłem włącznik zespolony na kierownicy i przeczyściłem wszystkie styki
2.przeczyściłem kostki wpinane w żarówki
3.rozpiąłem i przeczyściłem kostki w instalacji pomiędzy stacyjka,włącznikiem świateł a reflektorami.Jest ich tam kilka z lewej strony pod owiewka.
Dziękuje za cenne wskazówki.
Problem rozwiÄ…zany!
1.rozkręciłem włącznik zespolony na kierownicy i przeczyściłem wszystkie styki
2.przeczyściłem kostki wpinane w żarówki
3.rozpiąłem i przeczyściłem kostki w instalacji pomiędzy stacyjka,włącznikiem świateł a reflektorami.Jest ich tam kilka z lewej strony pod owiewka.
Dziękuje za cenne wskazówki.
- hENY
- Świeżak
Witam, u siebie mam także problem ze światłami. kiedy włączone są światła mijania świeci mi H1 (prawa lampa)a kiedy zapalam długie zapala się także H4 (lewa lampa) Chciałem zrobić aby świeciły się się obydwa światła mijania, a na razie mam inny problem.
Od czego zacząć ?
Od czego zacząć ?
- macpro
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości