problem z honda nsr 125
• Strona 1 z 1
problem z honda nsr 125
witam!!!
mam problem z moto honda nsr125 po zimie próbowałem go odpalić ale nie chce kręcić a z popychu też nie daje rady bo koło jest zablokowne po wrzuceniu biegu. Akumulator jest naładowany, motor stał całą zimę w garażu nieogrzewanym a paliwo bylo wyjeżdżone do zera. Co się mogło stać. Pzdr.
mam problem z moto honda nsr125 po zimie próbowałem go odpalić ale nie chce kręcić a z popychu też nie daje rady bo koło jest zablokowne po wrzuceniu biegu. Akumulator jest naładowany, motor stał całą zimę w garażu nieogrzewanym a paliwo bylo wyjeżdżone do zera. Co się mogło stać. Pzdr.
- mateusz19893
- Świeżak
odpowietrz gaźnik i wężyk od paliwa i wyczyść świece.... a jak bierzesz na zapych to pchaj na drogim biegu bo jest lżej...
-
zenus stunter - Świeżak
- mateusz19893
- Świeżak
Nie idzie go ruszyć z popychu na załączonym biegu? Czy przy ostatnich kilometrach/metrach jazdy przed odstawieniem na zimę był mocno katowany? Bo to wygląda jak zablokowany tłok.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
no własnie ostatnia jazda była na maxa i brakło mi paliwka wprowadziłem do garażu no i teraz patrze a tu lipa cos sie zje...o co mam z tym zrobić nawet jak sprzęgło wcisne jak jest na biegu to troche trzyma koło
- mateusz19893
- Świeżak
wiesz jak sie pali na pych?? wrzuc 2 bieg na postoju, zacznij szybko pchac moto, wskocz na siodlo i jak juz bedziesz siedzial to pusc sprzeglo.... (wiem, ze troche glupia wypowiedz no ale co) jesczze mozesz sprobowac wykrecic swiece psiknac do komory WD-40 zalozyc spowrotem i znowu sprobowac...
- beta_rr
- Świeżak
może ktoś mi wytłumaczyć co to się stało z tym tłokiem że się zawiesił bo nie rozumiem. Słabo znam się na mechanice.
- mateusz19893
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości