Problem z rozrządem Kawasaki Gpz 500(ex500a)
• Strona 1 z 1
Problem z rozrządem Kawasaki Gpz 500(ex500a)
Witam mam taki problem od paru dni dzwoni mi coś w silniku pojechałem do Mechanika powiedział ze to Łancuszek rozrządu i cały rozrząd do wymiany jest Crying or Very sad ale wiem ze wcześniej miałem problem z napinaczem rozrządu i miałem go wymienić ale nie starczyło kasy czy to może byc spowodowane Napinaczem ?.....Powiedzcie mi gdzie moge tanio dostać napinacz łancuszka patrzyłem na Allegro i nic niema.....jestem początkującym Motocyklista mam za sobą tylko 700 kilometrów na niej zrobione tak to nie mam zastrzeżen jezdzi sie Super i ma dla mnie buta Smile tylko ten cholerny rozrząd .....aa i czy to prawda ze do Tego modelu kawy pasują napinacze rozrządu od:
ER5, GPZ, EN 500 (chyba) i w KLE 500 Gpz 900 Gpz 900 ?
ER5, GPZ, EN 500 (chyba) i w KLE 500 Gpz 900 Gpz 900 ?
Suzuki GSX600F
- kojakoss
- Świeżak
Szukaj na allegro osob ktore ogolnie maja czesci do tego modelu kawy ewentualnie do tego typu silnika i pytaj o sam napinacz, nie wszyscy wystawiaja kazda czesc na osobnej aukcji. W napinaczu sprezynowym ( u mnie jest taki w kawie ex500 z 1991r ) jest regulacja napiecia sprezyny-moze wystarczy przeregulowac? Przy wykrecaniu napinacza z silnika sprawdz ile mm tego napinacza "pracuje" napinajac lancuszek rozrzadu. Mozliwe ze wyciagnal sie juz sam lancuszek lub/i zuzyly slizgi i wymania/regulacja samego napinacza nie przyniesie dlugoterminowych efektow. Diagnostyke zacznij od wyciagniecia napinacza z silnika i sprawdzeniu jego zakresu pracy.
-
rider143 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa