Zobacz wątek - Problem z rozrządem Kawasaki Gpz 500(ex500a)
NAS Analytics TAG

Problem z rozrządem Kawasaki Gpz 500(ex500a)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z rozrządem Kawasaki Gpz 500(ex500a)

Postprzez kojakoss » 13/3/2009, 23:35

Witam mam taki problem od paru dni dzwoni mi coś w silniku pojechałem do Mechanika powiedział ze to Łancuszek rozrządu i cały rozrząd do wymiany jest Crying or Very sad ale wiem ze wcześniej miałem problem z napinaczem rozrządu i miałem go wymienić ale nie starczyło kasy czy to może byc spowodowane Napinaczem ?.....Powiedzcie mi gdzie moge tanio dostać napinacz łancuszka patrzyłem na Allegro i nic niema.....jestem początkującym Motocyklista mam za sobą tylko 700 kilometrów na niej zrobione tak to nie mam zastrzeżen jezdzi sie Super i ma dla mnie buta Smile tylko ten cholerny rozrząd .....aa i czy to prawda ze do Tego modelu kawy pasują napinacze rozrządu od:

ER5, GPZ, EN 500 (chyba) i w KLE 500 Gpz 900 Gpz 900 ?
Suzuki GSX600F
kojakoss
Świeżak

Postprzez rider143 » 14/3/2009, 12:33

Szukaj na allegro osob ktore ogolnie maja czesci do tego modelu kawy ewentualnie do tego typu silnika i pytaj o sam napinacz, nie wszyscy wystawiaja kazda czesc na osobnej aukcji. W napinaczu sprezynowym ( u mnie jest taki w kawie ex500 z 1991r ) jest regulacja napiecia sprezyny-moze wystarczy przeregulowac? Przy wykrecaniu napinacza z silnika sprawdz ile mm tego napinacza "pracuje" napinajac lancuszek rozrzadu. Mozliwe ze wyciagnal sie juz sam lancuszek lub/i zuzyly slizgi i wymania/regulacja samego napinacza nie przyniesie dlugoterminowych efektow. Diagnostyke zacznij od wyciagniecia napinacza z silnika i sprawdzeniu jego zakresu pracy.
rider143
Świeżak

Postprzez kojakoss » 15/3/2009, 23:25

oK TAK ZROBIE ale boje sie zeby ktos mi nie wcisnoł lipy ....zuzytego napinacza nie znam sie na tyle sorki za błędy jak cos ale dzis troche popiłem

Pozdro :) 8)
Suzuki GSX600F
kojakoss
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa