problemy po zimie czy zbieg okolicznosci... CBR 600 F3
• Strona 2 z 2 • 1, 2
moja gs tez nie chciala odpalac. Wchodzila do trzech tys puszczalem gaz i padała. Krecilem kilka razy to akus padł. Podładowałem go w niedziele odpalam nie idzie odpala i po chwili gasnie. Mialem malo paliwa i jak sie okazalo musialo byc jakies stare albo cos. Kupilem ja z miesiac temu nie wiem co miala w zbiorniku i od kiedy. Pojechalme na stacje zalałem 5litrów 98mki Verwy czy jak to sie pisze z orlena. Odpalila potrzymalem ja na wyzszych obrotach i po chwili jak by jej przeszlo.widocznie cos sie przepalilo. latalem pol niedzieli i gitarka. obroty rowniotkie na wolnych odpalala bez problemu itp.
-
sooshe - Świeżak
probowalem
zlalaem wszystko co tylko bylo mozliwe... kupilem 5 l nowej i nic. odpali nawet nic sie nie zrobi cheltnie chwilke zazwyczAJ 1-2 TYS czasem do 2,5 ale zazwyczaj 1-2 i nicc...

... gdy zakladam kask inaczej patrze na swiat...
- kuba17
- Świeżak
moze mysz ci zdechla w tlumiku heheheh
jeden znajomy jak ciezarowke odpalal po dlugim przestoju to mu stado wylecialo z tlumika
a innemu wkrecila sie w pasek od alternatora w osobowce
suma sumarum posrała chyba pasek rolki i napinacz 

-
sooshe - Świeżak
siema ponownie. no wiec bylem u mechanika wlasnie... stwierdzil ze to kompresja tzn taka jest tez podobno prawdopodobna.. ma zmierzyc w piatek... no to pieknie... trzzeba zbierac na silnik..
... gdy zakladam kask inaczej patrze na swiat...
- kuba17
- Świeżak
-
wszok - Świeżak
hej. zostaw tą kompreche. jak motorek normalnie smigał do zimy to sie nie zużył od stania w garazu przez zime
nawet nowe swiece ale niedogrzane (krótkim przepalaniem" mogą "zarzucać" wykręć swiece przepal dobrze nad gazem i sruuu w trase

f3
-
lmpk - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości