Problem odpalenia GPZ600
• Strona 1 z 1
Problem odpalenia GPZ600
Witam. Mam problem z moim GPZ 600,kupiłem go od kumpla który twierdził, że coś się stało i motor zaczął chodzić na 2 czasami na 3 tłoki (według jego przypuszczeń była to uszczelka i brak ciśnienia) Ostatnio sprawdzaliśmy i ciśnienie ma dobre, zawory są ustawione, iskra na świecach jest dobra, osuszałem już nawet przewody myśląc, że może są zawilgnięte i obecnie motor wogule nie odpali, słychać tylko strzały w tłumik i tak jakby, chciał złapać ,ale nawet nie wiem na które tłoki łapie. Jeśli ktoś wie co mogło się stać to proszę o pomoc.
- maniek7x
- Świeżak
Kolejności przewodów nie zmieniałem więc raczej są dobrze,paliwo jest podawane skoro zalewa świece po dłuższym kręceniu,koła też nikt nie ruszał. A możliwe jest przestawienie zapłonu lub jakieś przebicie na cewkach? Bo według mnie tu jest coś nie tak z prądami...
- maniek7x
- Świeżak
odkręć dekiel po prawej stronie i sprawdź czy masz czysty impulsator jak moto długo stało może masz tam korozje wystarczy przeczyścić i powinno być git. Radzę sprawdzić zawory zbyt ciasne i gpz-tka nie odpali
bolÄ…czka tego modelu
bolÄ…czka tego modelu
- SUMO
- Świeżak
Impulsator przeczysciłem,ale bez większych sukcesów tzn.motor jakby łapał ale nie odpali... dodam,że najlepiej łapie jak chwilke odczekam... czyli częste kręcenie powoduje,że kompletnie się nie odzywa,musze odczekać parę minut i znowu zaczyna łapać,ale nie odpali. już nie wiem co mu może być.
- maniek7x
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości