Zobacz wÄ…tek - Kawasaki ZX 12R 2001r Modyfikacje
NAS Analytics TAG

Kawasaki ZX 12R 2001r Modyfikacje

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Kawasaki ZX 12R 2001r Modyfikacje

Postprzez jtb67 » 2/3/2009, 16:20

Witam. Mam pewien problem gdyż posiadam Kawasaki ZX 12r z 2001 roku i już nie budzi we mnie takiego entuzjazmu jak kiedyś:( niestety i tak czasem bywa... więc wychodzę tu z zapytaniem które kieruję do bardziej zaawansowanych motocyklistów-mechaników i znawców tematu mianowicie- jak zmodyfikować w/w kawę. chodzi mi tu o podciągnięcie osiągów (w granicach rozsądku), zwiększenie możliwości moto a także modyfikacje stylistyczne. podawajcie linki do sklepów,na aukcje, mile widziane namiary na sklepy zajmujące sie takim czymś,własne doświadczenia i orientacyjne ceny. Z góry mówię ze nie interesuje mnie zamiana motocykla na większy i mocniejszy typu ZZR 1400 czy słynną Busę 1300.Kocham swoja kawę ale pasowało by ją trochę odświeżyć. raczej nie chciałbym też instalować tam turbosprężarki.
"Nie Moc Silnika Lecz Technika Uczyni Z Ciebie Prawdziwego Zawodnika"
jtb67
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 2/3/2009, 16:45

albo mi sie wydaje albo to kolejna marna podpucha..... ;/ wydaje mi sie ze 12R nie trzeba juz za bardzo modyfikowac a radzilbym uwazac bo czasami jej obecne osiagi mogo okazac sie szybsze od reakcji kierowcy...
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez jtb67 » 2/3/2009, 17:28

Marna podpucha?? nie bardzo rozumiem co masz na mysli pisząc że to "kolejna marna podpucha"... Jeżdże tym motocyklem już 4 lata i wiem co on potrafi. Nawet dzis jest nieraz w stanie mnie zaskoczyć:D ja korzystam z tego moto bardziej turystycznie niż sportowo więc myślałem nad modyfikacjami zawieszenia, ewentualnie owiewki z lżejszch materiałów itd... o silnik bardziej mi chodziło o jego prace tzn. zeby zmienić dolot itd. ale nic nie znalazłem do tego moto. jedynie zestaw turbo na angielskiej stronie który mnie akurat najmniej obchodzi. ja rozumiem że to nie był za bardzo popularny i lubiany motocykl (chociaz osobiście nie wiem czemu) no ale żeby nic nie można bylo do niego znaleźć...:(
jtb67
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 2/3/2009, 17:54

nakie chcesz lzejsze plastiki ??? z papieru??? wydaje mi sie ze to nie warte zachodu... ciesz sie tym co masz i kulaj smialo ....
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez jtb67 » 2/3/2009, 18:33

w sumie to chyba masz racje.. nawet lzejsze plastiki dużo by tu na mase raczej nie wpłyneły a koszt pewnie byłby ogromny w porównaniu do ceny moto... Myślałem nad lżejszymi plastikami wykonanymi np. z włókna węglowego albo coś podobnego... ale w sumie to chyba lepiej zainwestowac w nowe torby podróżne lub coś bardziej przydatnego... no nie wiem. zobacze jeszcze. jednak "12" to bardzo dobry motor ale gdyby porównać dostępność akcesorii do tego moto na rynku np. z dostępnością akcesorii do Busy 1300 to nie ma nawet co porównywać...
jtb67
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 2/3/2009, 21:46

Poszukaj sportowego kolektora wydechowego (na 100% będzie lżejszy od oryginału), filtrów K&N.
Poprawi siÄ™ dynamika :-) i zmniejszy masa motocykla.
Części szukaj w USA, tam jest ich dużo więcej niż w Europie.
Jedna ze stron:
http://bikebandit.com/

http://www.twobros.com/index.htm
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jtb67 » 3/3/2009, 17:43

Oki:) przeglądnę dokładnie te linki:) no jednak USA to jest potega jeśli chodzi o tuning i części do japońców... chociaż ostatnio dolar stoi wysoko i ceny nie wyglądaj zachęcająco:/ ale cóż, za przyjemność trzeba płacić...
jtb67
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê