Zobacz wÄ…tek - Chemiczny "tuning" silnika ? Chrom w sprayu ? to d
NAS Analytics TAG

Chemiczny "tuning" silnika ? Chrom w sprayu ? to d

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Chemiczny "tuning" silnika ? Chrom w sprayu ? to d

Postprzez indor » 13/2/2009, 16:17

Znalazłem na allegro przypadkiem takie dwa produkty:
http://www.moto.allegro.pl/item543990250_chrom_wysokotemperaturowy_do_800_c_nowosc.html (otwórz link)
http://www.moto.allegro.pl/item547002668_oryginalny_pantherp52_eco_kup_4_wys_0zl_gratis.html (otwórz link)
Czy te produkty są coś warte ? Używał ktoś tego chromu ? Warto to kupić ? A ten dziwny specyfik to tak prostym językiem co robi ? :) Warto tego dolać dla ochrony silnika ?
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"

Album mojej CB750 (otwórz link)
indor
Świeżak

Postprzez mar111cin » 13/2/2009, 16:53

kiedyś kupiłem taki chrom w sprayu żeby sobie pare blaszek tym prysnąć (akurat nic w motocyklu), ogólnie nie liczyłbym na połysk, to zwykła srebrzanka.
Dobre jak masz coś pordzewiałego i chcesz to zatuszować, nic wiecej.

a co do tych dodatków, to podchodziłbym z ostrożnośćią, bo więcej można sobie napsuć niż pomóc. Martwiłym się głównie o pompe oleju w takim przypadku. Zresztą jak to może "załatać" np cylinder? :lol: no bez jaj.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez indor » 13/2/2009, 17:39

nie mi to oceniać czy to może czy nie może załatać cylindra. Poza tym słowo załatać raczej nie pasuje, tu chodzi o laty wielkości mikroskopijnych. Chciałbym żeby ktoś wypowiedział się kto wie cokolwiek na temat takich produktów. Ktoś musi tego używać.

indor
Świeżak

Postprzez numberuno » 14/2/2009, 00:59

Ktoś może i tak. Ale wydaje mi się, że ludzie na tym forum jednak lubią swoje motocykle, a w takim przypadku nie wydaje mi się żeby stosowali takie cuda. OD OCHRONY SILNIKA JEST DOBREJ KLASY OLEJ SILNIKOWY. TO JEST WSZYSTKO CO SILNIKOWI TRZEBA W TEMACIE SMAROWANIA! KONIEC, KROPKA.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
numberuno
Świeżak

Postprzez skwy » 15/2/2009, 07:54

Kolego Indor.
Proponuje zakupić te kosmiczne wynalazki przetestować na własnym motocyklu i dać odpowiedź na forum by przestrzec innych użytkowników o tej kosmicznej technologi.
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez indor » 15/2/2009, 10:03

Kolego skwy... aż takim idiotą to ja nie jestem... poza tym od jednego z forumowiczów już się dowiedziałem że spray to syf i można go co najwyżej do chromowania resoraków używać... ale na temat tego drugiego specyfiku nic się nie dowiedziałem.

indor
Świeżak

Postprzez Kedar-88 » 15/2/2009, 10:15

To ja Ci powiem jedyne co wyciÄ…ga to kase z kieszeni
Bandit 1200
Kedar-88
Stały bywalec

Postprzez Peett » 15/2/2009, 11:17

co do sprayu nie mam pojęcia ale nie sadze żebyś za te pieniądze mógł osiągnąć efekt chromu. za to mogę ci powiedzieć na pewno żebyś sobie dal spokój. jak jest nawet w opisie uwzględnione jest to dodatek do samochodów. w motorze olej silnikowy wykorzystuje się nie tylko do smarowania silnika ale tez skrzyni przekładniowej i pływa w niej sprzęgło. jak sadzisz czy dobrze będzie jak będziesz miał większy poślizg na sprzęgle? i z tego co wiem to takie wynalazki osadzają się na dłużej i nawet wymiana oleju może nie pomoc. pzdr
Peett
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê