Zobacz wątek - yamaha yzf 750 R może ktoś ja zna?
NAS Analytics TAG

yamaha yzf 750 R może ktoś ja zna?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

yamaha yzf 750 R może ktoś ja zna?

Postprzez noratu » 9/11/2006, 19:28

hej witam wszystkich czy ktoć coś wie albo słyszał o takim czyms jak YAMAHA :D tylko YZF 750 R :cry: bo nie wiem czy ja jestem jakiś ślepy albo nie kumaty ale ciężko jest mi się czegoś o tym motocyklu dowiedzieć ... dzięki z góry nawet jak nikt nic nie będzie o niej wiedział . pozdrawiam hej
noratu
Świeżak

Postprzez Krzycho-cbr » 10/11/2006, 23:10

Yamaha YZF 750R produkowana w latach `93 - 98.
Rama typu Deltabox, przednie zawieszenie upside-down. Moc 125 KM. Moment obr. 70 Nm. Masa 218 kg.
Pierwsza modernizacja w 1995 roku obejmowała: wprowadzenie nowych gaźników, wprowadzono czujnik położenia przepustnic, wprowadzenie czujnika do skrzyni biegów informującego o aktualnym przełożeniu, zmieniono nieco kształ obudowy.
Motocykl uchodzi za udaną kontrukcję. Chwalony jest za dobre osiągi, neutralne i dobre prowadzenie, dobrą ochronę przed pędem powietrza i lekkość konstukcji.
Dla amotorów mocniejszych wrażeń przygotowano wersję oznaczoną YZF 750SP - miała wysokiej jakości elementy zawieszenia Ohlins, gaźniki z płaskimi przepustnicami, "krótsze" przełożenia skrzyni biegów, była lżejsza o 3kg i pozbawiona miejsca dla pasażera.
Więcej info w ŚM nr 10/2003.
Krzycho-cbr
Świeżak

Postprzez noratu » 2/12/2006, 13:36

dzięki wychodzi na to że myślałem że mam R a chyba okazuje się że to jest SP to końca nie jestem jeszcze pewny bo o gażnikach to wiem tyle że są gdzieś pod bakiem :) cały czas szukam czegoś o tym motorze ale ciężko ciężko dzięki jeszcze raz hej
noratu
Świeżak

Postprzez Krzycho-cbr » 4/12/2006, 17:31

A do artukułu z ŚM dotarłeś? Jeśli nie to służe pomocą - mam zeskanowany. Wystarczy że podasz mi e-maila. możesz przez GG.
Pozdro
Krzycho-cbr
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê