Zobacz wÄ…tek - Problemy zimowe z CB 500
NAS Analytics TAG

Problemy zimowe z CB 500

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problemy zimowe z CB 500

Postprzez pawelkozi1 » 26/1/2009, 09:51

Mam pytanko. Nie odpalałem motocykla z miesiąc czasu. Po tak długim postoju postanowiłem że spróbuje go odpalić. Tak tez zrobiłem. Mam Honde CB 500 motocykl odpalił ale kiedy miał ssanie podciągniete do końca świrował na obrotach i gasł. Sytuacja sie ustabilizowała kiedy ssanie otwarte było w połowie. wtedy trzymał jakies 2000 ob. i chodził ok. Po 10 minutach postanowiłem się przejechać kawałek żeby podładować akumulator. Z początku troszkę szarpał, ale po chwili było już ok i moto miało pełną moc. po przejechaniu może 10 km. postawiłem go jeszcze chwilkę na biegu jałowym. bez ssania oczywiście trzymał jakies 1700 obr. tak chodził do momentu aż nie załączył się wiatraczek, wtedy przegazowałem trochę moto i chciałem zgasic ale usłyszałem dziwne strzały z tłumika i nierówna pracę silnika. Co to może byc???dłużej go nie męczyłem zgasiłem maszynę i do garażu
pawelkozi1
Świeżak

Postprzez numberuno » 26/1/2009, 13:24

Ja myślę, że jak zafundujesz mu nowe świece i regulację gaźników na nowy sezon to wszystko wróci do normy. Mieszanka w tej chwili jest zbyt bogata, może to być efekt niskich temperatur, ale do gaźników wypadałoby zajrzeć.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
numberuno
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê