Zobacz wÄ…tek - Olej i te sprawy
NAS Analytics TAG

Olej i te sprawy

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Olej i te sprawy

Postprzez Genichi » 18/1/2009, 10:23

Witam!!! Sprowadziłem własnie R6 z usa i nie wiem jaki jest tam płyn hamulcowy, do chłodnicy i olej. A wiem ze musze wymienic bo na motocyklu było mało jeżdzone i dosyc długo stał w garażu. I nie wiem czy lepiej jest mi teraz wymienic olej czy dobiero na wiosne jak zaczne jeżdzic, i nie wiem czy jjeszcze cos trzeba wymienic czy tylko to co wymieniłem. bardzo prosze o odp.
Genichi
Świeżak

Postprzez AlpenGold » 18/1/2009, 10:34

DOT 4
Możesz zalać nawet wodą z dodatkiem ludwika jedna szklanka wystarczy
Olej wystarczy Superol CB SAE 40 opak. 5l -Jednosezonowy olej przeznaczony do smarowania silników wysokoprężnych wolnossących (bez doładowania) eksploatowanych w lekkich i umiarkowanych warunkach pracy.
Może być stosowany przy zasilaniu silnika paliwem o wysokiej zawartości siarki. 5l około 35zł Jeżeli jakość ta sama po co przepłacać
Bedzie latał jak pszczółka :D
AlpenGold
Świeżak

Postprzez Genichi » 18/1/2009, 14:44

ok dzieki!!! Ja juz tam cos mam tzn. olej i płyn ale nie wiem jaki i jak np. chciałbym go przepalic teraz na tym oleju co jest teraz to chyba sie nic nie stanie??? czy lepije jest wymienic od razu i pozniej przepalac az sie zima skonczy???
Genichi
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 18/1/2009, 19:34

Genichi użyj lepiej opcji szukaj :-)
nikomu nie chce się pisać po raz n-ty tego samego.
Lub zajrzyj tu:
http://www.yamaha-motor.pl/community/se ... anuals.jsp
instrukcje obsługi do Yamaha od 2000 roku.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê