cbr 400r help
• Strona 1 z 1
cbr 400r help
witam serdecznie
to znowu ja.......postanowiłem rozebrac moją cbr 400 i wydaje mi sie ze znalazłem usterke ale prosze o pomoc znalazem coś co moim zdaniem jest jakiś bezpiecznikiem lub regulatorem napięcia mianowice to ma kształt prostokąta......z jednej strony wchoszą kable czerwone i zielonymi i do tego włączane są też żułte w tym wejściu i na wieszku tego prostokąta są dwie blaszki prostokątne wzdłuż,,,,,,,,2 bo jedna odpadła ale przyklejiła sie do silnika więc ją mam ale gdy prubuje ją przynocować tam gdzie powinna byc (jest w jakimś kleju) robi się zwarcie czy ktos mi powie co to jest i dlaczgo tak sie robi moze to jest prawdziwa usterka a nie alternator
to znowu ja.......postanowiłem rozebrac moją cbr 400 i wydaje mi sie ze znalazłem usterke ale prosze o pomoc znalazem coś co moim zdaniem jest jakiś bezpiecznikiem lub regulatorem napięcia mianowice to ma kształt prostokąta......z jednej strony wchoszą kable czerwone i zielonymi i do tego włączane są też żułte w tym wejściu i na wieszku tego prostokąta są dwie blaszki prostokątne wzdłuż,,,,,,,,2 bo jedna odpadła ale przyklejiła sie do silnika więc ją mam ale gdy prubuje ją przynocować tam gdzie powinna byc (jest w jakimś kleju) robi się zwarcie czy ktos mi powie co to jest i dlaczgo tak sie robi moze to jest prawdziwa usterka a nie alternator
- przemekhonda
- Świeżak
- przemekhonda
- Świeżak
- przemekhonda
- Świeżak
za ch. nic nie widać
wez ten aparat troche dalej od obiektu bo makro masz jakies duże i nic nie widać
wez ten aparat troche dalej od obiektu bo makro masz jakies duże i nic nie widać
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
- przemekhonda
- Świeżak
atak wyglÄ…da z trzema blaszkami ale gdy sÄ… 3 to cos przeskakuje w silniku i nie ma iskry
- Załączniki
-
IMG_1526.JPG
- (184.36 KiB) Pobrane 127 razy
- przemekhonda
- Świeżak
jest to honda cbr 400r to urządzenie znalazłem pod bakiem od dołu..było luzem lezało na silnikiu ale w górnej częsci znalazłem niejsce ma to urządzenie
tak wygląda cała
tak wygląda cała
- Załączniki
-
- 456144094.jpg (3.07 KiB) PrzeglÄ…dane 1575 razy
- przemekhonda
- Świeżak
A nie ma tam gdzies takiej plytki montowanej do ramy na dwie sruby, a to co pokazales na poprzednich zdjeciach byloby(oderwana) gorna czescia tej plytki? Chodzi mi o regulator. W NC23(modele J i K) znajduje sie on pod tylnym lewym plastikiem(kolo siedzenia), ale twoj jest chyba starszy wiec moze znajduje sie gdzies indziej. W kazdym razie te 3 zolte kable ida prawdopodobnie od alternatora(lewa pokrywa silnika) Jesli tak to wymien regulator i powinno byc OK z ladowaniem. Pewnie popszedni wlasciciel wiedzial w czym problem i chcial naprawic ten regulator, ale niestety on jest nierozbieralny-trzeba wymienic na dobry/nowy.
- PrzemoR6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości