Wymiana łańcuszka rozrządu
• Strona 1 z 1
Wymiana łańcuszka rozrządu
Witam,
Posiadam YAMAHE FAZER 600 z przebiegiem 45 tyś. km i przymierzam się do wymiany łańcuszka rozrządu, moje pytanie jest takie czy należy również wymienić koła zębate.
Pozdrawiam.
Posiadam YAMAHE FAZER 600 z przebiegiem 45 tyś. km i przymierzam się do wymiany łańcuszka rozrządu, moje pytanie jest takie czy należy również wymienić koła zębate.
Pozdrawiam.
- Seba78
- Świeżak
Jak często się zmienia to zależy od rodzaju silnika i przedewszystkim od stylu jazdy. A zębatek się nie zmienia bo praktycznie się nie zużywają, a w większości sprzętów dolona zębatka jest na stałe z wałem korbowym.
Pozdro.
Pozdro.
- ostek 636
- Świeżak
w sumie to producent zaleca wymiane co ileś tys. km . A tak to czasem można słyszeć ten łańcuszek jak rzęchocze, wtedy trzeba go troche naciągnąć.
No chyba że już nie będzie na czym to wtedy lepiej też wymienić
(ps. właśnie czytając troche opisów motocykli to zauważyłem że 40tys km to tak średnio właśnie w motocyklach, w autach zazwyczaj ten przebieg jest od 2 do 3 krotnie większy [dla czepialskich tutaj też jest zazwyczaj pasek])
No chyba że już nie będzie na czym to wtedy lepiej też wymienić

(ps. właśnie czytając troche opisów motocykli to zauważyłem że 40tys km to tak średnio właśnie w motocyklach, w autach zazwyczaj ten przebieg jest od 2 do 3 krotnie większy [dla czepialskich tutaj też jest zazwyczaj pasek])
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości