Problem z ZZR600f2
• Strona 1 z 1
Problem z ZZR600f2
Witam
Niedawno sprowadziłem motor z Niemiec i był po wypadku (skrzywione przednie lagi) wyremontowałem go i jest problem ponieważ jak jadę 160km\h i mam najwyższy bieg i rozkręcę manetkę do końca motor w ogóle nie idzie obroty stoją w miejscu ani nie przyspiesza ani nie zwalnia... Co morze by przyczyna czyżby jakaś blokada?? Z góry dzięki za pomoc
)
Niedawno sprowadziłem motor z Niemiec i był po wypadku (skrzywione przednie lagi) wyremontowałem go i jest problem ponieważ jak jadę 160km\h i mam najwyższy bieg i rozkręcę manetkę do końca motor w ogóle nie idzie obroty stoją w miejscu ani nie przyspiesza ani nie zwalnia... Co morze by przyczyna czyżby jakaś blokada?? Z góry dzięki za pomoc

- SokuL
- Świeżak

Wiesz co...podawanie powodów i tak Tobie nic nie da czemu nie odpala w Twoim przypadku zimą bo i tak nie ogarniesz. Jak nie odpali wiosną to do mechanika i powiedz "nie jeździ, zróbcie by odpalał i jeździł dobrze"
Wyłożysz później około 1000zł i bedzie jeździł...
możliwe przyczyny:
zawory wypalone/poza tolerancjami do ustawienia,
gaźniki i ich serwis
nieszczelności powietrza (lewe powietrze)
elektryka
zwarcie w instalacji
nieumiejetne obchodzenie się ze ssaniem
zalane świece/stare świece/zwalone świece
przebicie na kablach WN
brak paliwa / paliwo z wodą / lodem
temperatura poniżej -20stopni (wtedy prawie żaden japończyk sportowy na gaźnikach u laika nie odpali)
jak widzisz skoro pytasz się czy na pych go nie brać...to moja odpowiedź i tak nic Ci nie da...
ps. tematów takich jak ten multum --->SZUKAJ...i to nie koniecznie zzr bo zasada i problemy te same w innych moto...heh
ps. poza tym na europejski rynek zzr600 nie miał oznaczeń F. na USA był przemianowany starszy model ZX6R (ten z dwoma lampami z przodu) o nazwie ZZR600.
Seria zzr 600 wychodziła w modelach D oraz E (z wlotami powietrza). D-1991-93, E-93-05
Jeżeli masz dwie lampy to masz po prostu zx6r...żeby nie wiedzieć czym się jeździ

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa