Aprilia AF1 gaśnie oraz naciąganie łańcuach
• Strona 1 z 1
Aprilia AF1 gaśnie oraz naciąganie łańcuach
Witam, chciał bym uzyskać odpowiedź na kilka pytań związanych z moto aprilia af1 125ccm.
1. Kiedy nim jechalem, na liczniku mialem okolo 120 km/h, nagle silnik sie zatrzymal i motor stanal, probowalem go odpalic ale nie dalo rady. Po chwili jednak zapalil przejechalem nim moze 2 km i zgasl znowu i juz nie odpalil. Czego to moze być wina? gaźnik? jeśli tak to może ktoś napisać jak go wyczyścić itd?
2. Jak naciągnąć łańcuch w tym modelu motoru? nie mogłem znaleźć żadnej regulacji moze wy mi pomozecie?
1. Kiedy nim jechalem, na liczniku mialem okolo 120 km/h, nagle silnik sie zatrzymal i motor stanal, probowalem go odpalic ale nie dalo rady. Po chwili jednak zapalil przejechalem nim moze 2 km i zgasl znowu i juz nie odpalil. Czego to moze być wina? gaźnik? jeśli tak to może ktoś napisać jak go wyczyścić itd?
2. Jak naciągnąć łańcuch w tym modelu motoru? nie mogłem znaleźć żadnej regulacji moze wy mi pomozecie?
- matiuss
- Świeżak
Co do gaśnięcia może masz uszkodzoną cewkę lub moduł. Jak się nagrzeją to tracą prąd i niema iskry przez co nie odpali. Co do naciągania łańcucha to z ciągasz tylną zębatkę, na wahaczu na samym końcu masz 2 śruby, popuszczasz je. Po ściągnięciu zębatki masz tulejkę w takim jak by jajku. Bijesz młotkiem w śrubokręt który przesuwa to w odpowiednią stronę 

- AF ONE
- Świeżak
Ale swój problem on już zapewne rozwiązał. Patrz na daty zanim napiszesz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość