Mam poważny problem - pomóżcie Panowie !!!!
• Strona 1 z 1
Mam poważny problem - pomóżcie Panowie !!!!
Witam
Mam Gilerę MXr 125 ccm. Problem polega na tym, że silnik kręci się tylko do 7,500 obrotów. Kompresjajest taka jak być powinna. Poprzedni właściciel mówi (kupiłęm ją uszkodzoną), że było spięcie przy wyjętym akumulatorze i prawdopodobnie uszkodziło cewkę i odcina iskrę przy 7500 obrotów - to możliwe???
Jak ktoś miał podobny problem i go rozwiazał to proszę o pomoc
Będę bardzo wdzięczny, a ten kto rozwiąże mój problem będzie miał u mnie dozgodną wdzieczność!!!
Doradźcie / Pomóżcie !!!
Z góry dziękuje
Mam Gilerę MXr 125 ccm. Problem polega na tym, że silnik kręci się tylko do 7,500 obrotów. Kompresjajest taka jak być powinna. Poprzedni właściciel mówi (kupiłęm ją uszkodzoną), że było spięcie przy wyjętym akumulatorze i prawdopodobnie uszkodziło cewkę i odcina iskrę przy 7500 obrotów - to możliwe???
Jak ktoś miał podobny problem i go rozwiazał to proszę o pomoc
Będę bardzo wdzięczny, a ten kto rozwiąże mój problem będzie miał u mnie dozgodną wdzieczność!!!
Doradźcie / Pomóżcie !!!
Z góry dziękuje
- lysygood
- Świeżak
spazz napisał(a):a moze zablokowany ten sprzet a nie cewka szczelona?
Bardzo możliwe ze zablokowany u mnie też dochodzi tylko do 7,5 tyś i ja jestem pewien ze mam blokady

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
lysygood napisał(a):Panowie, na pewno nie jest zablokowany - poprzedni właściciel tak twierdzi. Mówi, że śmigał nią bez problemu 160 km/h.
I co Wy na to ???
Powinieneś napisać "Panowie i Panie". :] Popraw sie bo nieładnie

-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
Nie znam tego modelu [tzn nie miałem z nim nigdy styczności]ale może to być spalony moduł zapłonowy skoro jakieś spięcie poszło.
A na postoju do ilu się wkręca? i jak dochodzi do tych 7500 to się dławi czy tak jakby odcinka się włączała?
Nie sugeruj się tym co Ci sprzedawca powiedział ;] ja też bym mówił, że jechałem 160 w zwyż i że moto na bank nie jest zablokowane.
A na postoju do ilu się wkręca? i jak dochodzi do tych 7500 to się dławi czy tak jakby odcinka się włączała?
Nie sugeruj się tym co Ci sprzedawca powiedział ;] ja też bym mówił, że jechałem 160 w zwyż i że moto na bank nie jest zablokowane.

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
tylko i wylacznie instalacja i modul----sprawdz instalacje czy nie ma gdzies + gdzie nie trzeba no i moduli sprawdz bo cewka gdzyby poszla to wogoole nie ciagnola by ....posprawdzaj kable czy spiecia gdzies nie robi i dopiero przy tych 7,5 jest takie duze napiecie ze rozladouje akumulator i pada mortorek bo raczej tak bedzie
-
waldek-majow - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości