CBR 600 F2 - Grzechocze po jeździe na kole
• Strona 1 z 1
CBR 600 F2 - Grzechocze po jeździe na kole
Ostatnio w mojej CBR F2 zaczęło coś grzechotać ale tylko zaraz po jeździe na kole. Wygląda to tak, że gdy odkręcę gaz, zerwę ją na koło i już opadnę to potem na wolnych obrotach po dodaniu gazu słychać grzechotanie, które znika pa kilku lekkich przygazówkach. Wcześniej tego nie maiłem, ale polatalem nią trochę na kole i takie coś się zaczeło wlaśnie dziać. Kiedy odkręcę jej ale bez podnoszenia przodu, problem nie występuje. Tak na moje ucho może to są zawory, wcześniej nie było ich słychać a teraz trochę je słychać na wolnych po dodaniu gazu i tak jakby to ten sam dźwięk był tylko o wiele mocniejszy wlaśnie po locie na gumie. Może ktoś spotkal się z czymś takim i wie co to może być?
SHL M11 175 --> MZ TS 150 --> MZ ETZ 250 --> YAMAHA FZR 600 --> HONDA CBR 600 F2
- wamnok
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Pewnie jezdziłeś na kole i sie kontrolka oleju paliła i zarżnąłeś panewy
Joke
jw sprawdz napinacz...

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Musisz wlać więcej oleju do silnika - około 0,5 litra ponad max jesli chcesz jeździć na kole.
Prawdopodobnie brzęczy łańcuszek rozrządu z powodu nie dostatecznego ciśnienia oleju.
Prawdopodobnie brzęczy łańcuszek rozrządu z powodu nie dostatecznego ciśnienia oleju.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Zarżnąć raczej nie zarżnąłem, bo aż tak ostro jej nie katowałem, lampka oleju się nie zaświecala, znajomki ostrzej na F2 dają i im wytrzymują jakoś. To grzechotanie pojawia się też czasem zaraz po odpaleniu silnika, tylko jest o połowę cichsze niż po locie na gumie. Czy + 0,5l oleju nie wpłynie jakoś szkodliwie na silnik?
SHL M11 175 --> MZ TS 150 --> MZ ETZ 250 --> YAMAHA FZR 600 --> HONDA CBR 600 F2
- wamnok
- Świeżak
Ja mam więcej niż 0,5 ponad stan i jest git.Zresztą przed dolaniem przy sporych już pionach tez sie nic nie paliło,ale lepiej mieć więcej.Więc dolej i ogień 

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości