HONDA CBR125R ROZBLOKOWYWANIE
• Strona 1 z 1
HONDA CBR125R ROZBLOKOWYWANIE
WITAM MAM PYTANIE MAM HONDE CBR125R MA ONA SPORTOWY TŁUMIK PRZELOTWOY CHODZI TROCHE JAK CROS A PREDKOŚĆ MAX TO 115KM/H ILE OSIAGNIE ONA PO ZDJECIU BLOKAD Z GAŻNIKA CZY ZWIEKSZENIU DYSZY??? I CZY MA ONA JESZCZE JAKIES BLOKADY??
- Załączniki
-
- OTO I ONA:)
- PICT0025.JPG (135.94 KiB) Przeglądane 4309 razy
- ryzykant
- Świeżak
To może zacznijmy tak:
-po pierwsze to 4-suw także blokad pewnie nieposiada, bo mieści się w normie motocykli dostępnych na kategorię A1
-po drugie prędkość masz taką jak trzeba i lepiej niebędzie
-po trzecie, są jakieś tuningowe gaźniki bądź dysze do CBR 125?
Pzdr
-po pierwsze to 4-suw także blokad pewnie nieposiada, bo mieści się w normie motocykli dostępnych na kategorię A1
Pzdr
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Manhatan napisał(a):To może zacznijmy tak:
Pzdr
czesc wiesz blkoady sa poniewaz dzwoniłem do HONDY a oni chyba lepiej sie znaja bo dlaczego jeden cbr leca 150 a inne 115? I intresuja mnie dokładnie jakie
- ryzykant
- Świeżak
ryzykant napisał(a):czesc wiesz blkoady sa poniewaz dzwoniłem do HONDY a oni chyba lepiej sie znaja bo dlaczego jeden cbr leca 150 a inne 115? I intresuja mnie dokładnie jakie
Napewno niepojedzie w życiu 150km/h tyle to wyciągają NSR-ki

Max. może pojedzie z 130km/h.
Możliwe, skoro serwis twierdzi że są to dlaczego oni Ci niepowiedzą??
-
Manhatan napisał(a):ryzykant napisał(a):czesc wiesz blkoady sa poniewaz dzwoniłem do HONDY a oni chyba lepiej sie znaja bo dlaczego jeden cbr leca 150 a inne 115? I intresuja mnie dokładnie jakie
Napewno niepojedzie w życiu 150km/h tyle to wyciągają NSR-ki![]()
Max. może pojedzie z 130km/h.
Możliwe, skoro serwis twierdzi że są to dlaczego oni Ci niepowiedzą??
Wiesz oni mówia ze sa w gaźniku, ale interesuje mnie gdzie jeszcze są i czy wogole jeszcze jakies sa? W serwisie powiedział mechnik ze 30km/h wiecej bedzie leciec po rozblokowaniu gażnika czyli juz jest 145km/h. W styczniu ją zaczne rozblokowywac i powiem ile leci naprawde:)
- ryzykant
- Świeżak
w styczniu to juz raczej będzie snieg
i zgadzam się z Manhatanem ze 150km/h ci to w zyciu nie poleci.Kolega ma honde tylko ze Nsr i mu poleci te 165km/h ,jesli chodzi o odblokowanie to jedz do jakiegoś mechanika i on ci powie czy jest co odblokowywac czy niema,umnie w Tarnowie slyszalem ze odblokowanie motocykla kosztuje 150zl to niewiem jaki bedzie koszt w twoich rejonach
Pozdro

- PinO
- Świeżak
ja powiem tak - blokada to tam mogła BYĆ, ale pewnie jest już zdjęta, a V-max CBR125R to 120km/h przy odpowiednich przełożeniach.
Możesz pojechać do servisu i niech Ci zobaczą czy tam jeszcze jakieś blokady masz, ale na 99% takowych jest brak.
Pozdro
Możesz pojechać do servisu i niech Ci zobaczą czy tam jeszcze jakieś blokady masz, ale na 99% takowych jest brak.
Pozdro

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
ok juz niedługo bede wiózł motorek do rozblokowania i napisze jak idzie i ile rozwiąże sie spór hehe ale ja dalej jestem zdania ze 150 poleci bo np. po co licznik do 200... ale to nie jest zadne wytłumaczenie zobaczy sie w serwisie
- ryzykant
- Świeżak
Cytat z katalogu ''MOTOCYKLE ŚWIATA 2006'':
''(...) Dla nich to elektroniczny szybkościomierz wyskalowano do 200km/h, choć to i tak daleko poza możliwości tego motocykla (...)''
Może zrobili to dla picu, albo w celu marketingowym.
''(...) Dla nich to elektroniczny szybkościomierz wyskalowano do 200km/h, choć to i tak daleko poza możliwości tego motocykla (...)''
Może zrobili to dla picu, albo w celu marketingowym.
-
Mój kolega ma tą honde miałem się okazje trochę nią najeździć i wiem, że 115 -120 to jest absolutny v max osiągany przy 10 tys. obrotów, więc nawet, jeśli by była blokada to i tak nic ci nie da rozblokowanie chyba, że będziesz mieszał z zębatkami. Byliśmy również na hamowni i wyszło niecałe 10 kucyków na dodatek osobiście byłem żeby ciągnąc tą blokadę u hondy gdzie mnie znają, więc nie ściemniali by i mi powiedzieli, że niema żadnej blokady i cytuje " to jest porostu padło " koniec tematu i pewnie, że można jakiś gaźnik założyć wydech zębatki, ale, po co to i tak nie jest wstanie na tyle ożywić motocykla żeby jechał naprawdę szybko. A i to 150km/h 100% nierealne
-
snikers1818 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa