CBR 600 nie pali
• Strona 1 z 1
CBR 600 nie pali
Witam, mam F2 i problem z odpaleniem, nie chce odpalić ze startera, nawet nie kręci, aku pewnie jest padnięty, ale problem jest w tym, że nawet na popych nie przepali, czy to wina aku ? iskre na świecy daje aku ? czy to możliwe, że silnik jest zalany ?
prosze o pomoc, nie jestem mechanikiem, nie znam siÄ™ na temacie, a narazie nie mam kasy na odstawienie na warsztat.
prosze o pomoc, nie jestem mechanikiem, nie znam siÄ™ na temacie, a narazie nie mam kasy na odstawienie na warsztat.
- Shinra
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
poprzedni właściciel twierdził, że wymieniał aku i regulator, więc to nie to, powodem tego, że w ogóle nie kręciła ze startera była przepalona kostka przy aku, w tej kostce jest bezpiecznik 30A, pewnie główny. Posiedziałem przy tym, poczyściłem, zarobiłem nowe końcówki i teraz śmiga, niestety nadal nie odpala ze startera, może jest zalany? poza tym nie wiem czy warto robić serwis przed zimą (wymiana filtrów, synchro, regulacja zaworów). To czarne pudełko na którym jest umieszczona kostka z bezpiecznikiem to kondensator czy coś innego?
pozdrawiam.
pozdrawiam.
- Shinra
- Świeżak
Albo stycznik rozrusznika (czarne pudełko do którego wchodzą 2 grube przewody i 3 lub 4 cienkie.
Bo to drugie pod czachą po prawej stronie to skrzynka bezpieczników.
Jeśli chodzi o serwis to polecam przed sezonem później może być ciężej z terminami a w razie jak wyjdzie ze jest potrzebne to masz dużo czasu na zakup.
Bo to drugie pod czachą po prawej stronie to skrzynka bezpieczników.
Jeśli chodzi o serwis to polecam przed sezonem później może być ciężej z terminami a w razie jak wyjdzie ze jest potrzebne to masz dużo czasu na zakup.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości