Zimny,chyba na trzech...
• Strona 1 z 1
Zimny,chyba na trzech...
Witam motocyklistów. Panowie posiadam CBR 900 RR 98 r. Mam ja od dwoch tyg i mało jeszcze wiem. Nie wiem czy tak musi być,czy ją coś boli? Mianowicie: Jak odpalam ją dzień po dniu jest wszystko ok,jak natomiast postoi kilka dni,to mam wrażenie,ze zanim nagrzeje się do 55-60 stopni to chodzi na 3 garach,wtedy też chodzi jakoś tak troche nierówno. Moje pytanie do Was,czy jak wymienie świece objaw ustanie,czy może niepotrzebnie panikuje. Może poprostu tak jest. Najbardziej slyszalnym zjawiskiem jest to,że zanim nagrzeje sie do tych wspomnianych 60 stopni to to silnik chodzi nierówno,jakby próbował sie odpalić 4 gar. Może swiece,może kable,co sądzicie?
maki
- makki
- Świeżak
Wymień świece - jak nie pomoże to kable i przeczyść fajki. Najlepiej potem je psiknąć jakimś płynem usuwającym wilgoć - np. WD40 - ale lepiej kupić coś specjalnego do kabli.
Jak kable przetrzesz takim płynem nie będzie wnikać wilgoć -szczególnie na łączeniach z fajką i cewkami.
Powinno pomóc.
Jak kable przetrzesz takim płynem nie będzie wnikać wilgoć -szczególnie na łączeniach z fajką i cewkami.
Powinno pomóc.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Problemem z nierównomiern pracą silnika na zimno może być zbyt mały luz na którymś z zaworów. Zanim się nagrzeją dźwigienki (wydłużą) to zawór trochę popuszcza kompresji i efekt jak wyżej.
Jednak piszesz, że to dzieje się jak dłużej postoi - stawiam więc jednak na to, co zostało już napisane - elektryka.
Jednak piszesz, że to dzieje się jak dłużej postoi - stawiam więc jednak na to, co zostało już napisane - elektryka.
-
los_sandalos - Świeżak
No niby palnąłem głupotę ale nie do końca - znam z autopsji 2 przypadki w których za chodzenie na zimno na 3 gary były winne zbyt małe luzy zaworowe.
-
los_sandalos - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość