Ścigacz Derbi GPR 50 - wydech od 600-tki
• Strona 1 z 1
Ścigacz Derbi GPR 50 - wydech od 600-tki
Witam;) - moje moto to ścigacz-motorower Derbi GPR 50
......Jest on odblokowany - jego moc wynosi 9KM, a v-max - 110km/h.....Wszystkie częście ma seryjne
.....Wiadomo że po czasie przydałoby się coś wymienić na bardziej sportowego
Myślę, żeby zacząć od wydechu
Czy to dobry pomysł? Napewno będzie miał lepsze brzmienie i trochę osiągi, ale czy nie zaszkodzi to innym podzespołom?
A może macie inne propozycje
Zastanawiam się nad :
http://www.allegro.pl/item131545137_yamaha_r6_orginalny_wydech.html (otwórz link)
http://www.allegro.pl/item131207733_tlumik_gualdi_karbon.html (otwórz link)
Z góry dziękuję i pozdrawiam
.....BADYL 

http://www.allegro.pl/item131545137_yamaha_r6_orginalny_wydech.html (otwórz link)
http://www.allegro.pl/item131207733_tlumik_gualdi_karbon.html (otwórz link)

- BADYL
- Świeżak
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
Przerob sobie tylny widelec i zaloz kolo od cbr600 f4 polecam.... wtedy to odlecisz............a najlepiej do ramy przymocowac czarodziejska miotle czarownicy, bedzie dzialac jak turbooooooooo
sam testowalem..... moim skladaczkiem robie z tym 173,546 km/h

- Magik
- VIP Ścigacz.pl
jak juz zauwazyles filtr powietrza... gaznik tez nieglupi pomysl - trzeba pogadac z kims kto ma o tym motku pojecie i naprawde sie na nim zna. tuning bez znajomosci tematu to raczej jest detuning a to co czujesz to efekt placebo przewaznie. co innego jak naprawde zrobi sie to co potrzeba. tlunik od r6 napewno sprawy nie poprawi. nie musze chyba pisac ze objetosc uklady wylotowego jest kwestia indywidualna dla danego silnka i powinna byc dostrajana do niego. idzialem ostatnio skutery z czyms w rodzaju strumienicy - warto sie ewentualnie tym tematem zainteresowac. wszelkie rozwiert sobie daruj, zreszta tunowanie raczej tez bym sobie opuscil - kase dolozyl do tego co uzyskasz z jego sprzedazy i kup np 80 albo 125 jakas i efekt bedzie o niebo lepszy od najlepszego tuningu tej 50...
pozdr i powodzenia
pozdr i powodzenia
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
Jedyne co uzyskasz poprzez wydech od 600 to tylko marny efekt wizualny,taki wydech niestandardowy od wiekszego moto tylko osłabi twoja 50.Jesli ktoś naopowiadal Ci ze zakladajac wydech od 600 polepszysz osiagi to-WCISNOŁ CI NIEZŁY BAJER a ty sie na to złapałes!!!.
pozdrawiam
pozdrawiam
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Ścigacz.pl
nie sluchaj kwaziego on nie wie co pisze. wydech od 600 to bardzo dobry pomysl lepszy bylby jeszcze od jakiegos monstera 1400. poprawia taki gadzet osiagi gdyz poprzez swoj ciezar o wiele ulatwia stawianie motocykla na kolo. pozdrawiam henryk
-
spazz - VIP Ścigacz.pl
o kurwa skad sie tacy ludzie biora
a w sumie to niekazdy zna zasade dzialania silnika spalinowego wiec az tak sie z niego niesmiejmy
w top gear ten kretyn clarckson przyznał sie ze nierozumie jak działa silnik a prowadzi program motoryzacyjny a pozatym kolo ma pewnie 12 lat... wiec mja rada jak Ci mało to kup za ten hajs wieksze moto :] albo najlepiej czekaj do 18-stki

ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Ścigacz.pl
Myślałem że tutaj na tym forum panuje pewna kultura ale dobra:/ tylko się zapytałem - oczywiście że znam całą zasadę dokładnie ze szczegółami silnika dwusuwowego i czterosuwowego
A słyszałem że niektórzy do 50-tki zakładają silnik o 125-tki
czy jest taka możliwość - wiem że jakby było to możliwe to trzeba wymienić z pewnością inne podzespoły......czy może lepiej kupić zestaw tuningowy, czyli cylinder 70-80ccm??? Zobaczcie- na tej stronie są części tuningowe do mojego motoru http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath=659_660_446&osCsid=4d535e8b30b8cf2e7abbcb17176a4e56 (otwórz link)
Chciałbym dodać że ostatnio na allegro był mój motor który był po tuningu i zamiast 9KM miał 16KM i o niebo lepsze przyspieszenie
(i też miał jakiś większy wydech)
- BADYL

Chciałbym dodać że ostatnio na allegro był mój motor który był po tuningu i zamiast 9KM miał 16KM i o niebo lepsze przyspieszenie

- BADYL
- Świeżak
ja do motoryny zalozylem silnik od MZ ETZ 150 kwestia przespawania mocowan i zmiany zebatki z tylu. tyle ze to bylo bardzo niebiezpieczne, motorynka z takim silnikiem o takiej mocy... heh mlody to glupi. a co tej twojej zamiany, uwazam ze jest to mozliwe i spoko, ale czy twoj motocykl nie zostal skonstruowany dla lzejszego i slabszego silnika? jesli tak to rama jest bardziej podatna na skrzywienia od masy, nie bedzie dobrze trzymala rownowagi, silnik jest mocniejszy, a wiec bedzie mozliwosc jazdy szybciej... sprawdza czy ten twoj moto sie nie rozsypie pod wiekszym silnikiem... pozdrawiam i good luck.
Ps. to jest tylko twoj wybor, ja odradzam. osobiscie nie lubie wszystkich przerobek motorow (poza zmiana tlumika), produkuja motocykle takie jakie produkuja, wiec nie zmieniajmy ich... ich wyglad to czesc duszy!!!
Ps. to jest tylko twoj wybor, ja odradzam. osobiscie nie lubie wszystkich przerobek motorow (poza zmiana tlumika), produkuja motocykle takie jakie produkuja, wiec nie zmieniajmy ich... ich wyglad to czesc duszy!!!
- Magik
- VIP Ścigacz.pl
SzpiceR napisał(a): w top gear ten kretyn clarckson przyznał sie ze nierozumie jak działa silnik a prowadzi program motoryzacyjny
1.Clarckson to dla Ciebie nie kretyn-troszkę szacunku, choćby ze wzgledu na różnice wieku...no chyba ze tez masz 40 na karku, mieszkasz w exluzywnej dzielnicy jakiegoś angielskiego miasta i w garażu masz przynajmniej kilka fur o wartości całkowitej porównywalnej z ceną małego samolotu odrzutowego.
2.Nie każdy dziennikarz to od razu musi być mechanik. Widze kolego, ze kompletnie nie kumasz założeń programu Top Gear. To nie jest program o i dla mechaników tylko program o niecodziennie spotykanych autach, ptrogram realizowany z jajem i przytupem...program dla entuzjastów a nie maniaków kluczy dynamometrycznych z wibratorem.
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
no ale bez przesady on jest wkurwiajacy ma niby jakichs doktorat itd a to program o samochodach a nie golarkach do owiec <lol> a zeby wiedziec czemu samochod jedize nietrzeba byc mechanikiem
a co ma wiek do tego? za wiek szacunku sie niedostaje tylko za to jakim sie jest dla innych niektorzy nawet jak beda mieli 1500 lat to niezdobeda szacunku u niektorych...
a co Ty sie tak zbulwersowales?? podoba Ci sie czy cio??

a co Ty sie tak zbulwersowales?? podoba Ci sie czy cio??

ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Ścigacz.pl
Podoba mi się formuła programu i to co robi Clarckson i spółka. Doktorat to ma dany ot tak dla jaj-honoris causa to nie papier za ukończenie szkoły:)
I mylisz się co do tematu-wiek-szacunek...i ew. dokonania. Powiedz mi czego TY do dziś dokonałeś by darzyć cię większym szacunkiem, niż uznanych na swiecie dziennikarzy prowadzacych program Top Gear...umiesz ty choć w drifcie metr pojechać?
Jestes jak na razie typowym przedstawicielem dzisiejszej młodzierzy sadzającej d... w autobusie perfidnie patrzac w oczy 60cio latkowi, który być może walczył o to byś mógł w ogóle te d... gdziekolwiek posadzić...dlatego nie masz mojego szacunku kolego...nie po takich wypowiedziach.
I mylisz się co do tematu-wiek-szacunek...i ew. dokonania. Powiedz mi czego TY do dziś dokonałeś by darzyć cię większym szacunkiem, niż uznanych na swiecie dziennikarzy prowadzacych program Top Gear...umiesz ty choć w drifcie metr pojechać?
Jestes jak na razie typowym przedstawicielem dzisiejszej młodzierzy sadzającej d... w autobusie perfidnie patrzac w oczy 60cio latkowi, który być może walczył o to byś mógł w ogóle te d... gdziekolwiek posadzić...dlatego nie masz mojego szacunku kolego...nie po takich wypowiedziach.
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
To teraz tak, nawzucam twojemu ojcu ze jest taki i owaki bo widzialem jak sie pytal o droge w swoim rodzimym miescie ( to tylko przyklad, moze za bardzo jaskrawy ale przyklad) no i powiedz ze bys mnie nie skarcil..... jesli jest ktos starszy to nalezu mu sie szacunek, a dla takich szczyli jak ty, to nie ma na swiecie zadnych swietosci, liczy sie tylko twoje JA i nic wiecej, zbesztales kolesia za to ze nie zna sie na silnikach, ale za to samochod prowadzi od ciebie 300x lepiej, ma dobre gadane i wie co to jest auto, a ty co?? niby sie znasz na motocyklach... jak tak to prosze powiedz mi w szczegolach, co wchodz w sklad tylnego kola twojego cos tam.... bo nawet nie wiem co posiadasz drogi forumowiczu...
Troche szacunku do starszych!!!!
Troche szacunku do starszych!!!!
- Magik
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa